Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Hat évet kapott a Sopronban halálos balesetet okozó férfi

Rettenetes és megindító a soproni Amanda halálát okozó baleset története, emelkedett viselkedésével a lány anyja teszi emberivé.

Rabként vezették a bíróságra a sofőrt, aki maga is beismerte, hogy jogosítvány nélkül, részegen okozta a 19 éves Amanda halálát követelő frontális ütközést tavaly januárban. „Bocsánatot szeretnék kérni" – fordult végül az anya felé. B. Imre jog- erősen hat és fél év börtönt kapott. Amanda anyukája azt mondta a törvényszék előtt: „nem haragszom a vádlottra".

A most negyvenéves B. Imre tavaly január 14-én az egyik kocsmából a másikba hajtott társával, előtte fröccsözött, itt pezsgő és sör fogyott. Tisztázatlan módon a másik férfi slusszkulcsa B. Imréhez került, akinek vérében 2,15 ezrelék alkohol volt és soha nem szerzett jogosítványt.

A lány anyja nem érez indulatot a vádlott ellen, akit hat és fél évre ítéltek. Fotó: Mészáros Mátyás
A lány anyja nem érez indulatot a vádlott ellen, akit hat és fél évre ítéltek. Fotó: Mészáros Mátyás


Visszaautózott Sopronba és este nyolckor a másik sávban kötött ki. A szembejövő Suzukit egy férfi vezette, Amanda mellette ült és hátul is utaztak.

Az Opel olyan sebesen érkezett, hogy jobbra már nem tudtak rántani a kormányon, balra fordultak s így a kocsit jobb oldalán érte az iszonyú erejű ütés. A két sofőr kisebb sérülésekkel úszta meg, a hátsó utasnak állkapcsa tört a balesetben. Amanda az éjfélt sem érte meg a kórházban, a vétkes első rémületében elfutott, de elkapták és mindent beismert.

Az anya így beszélt nekünk minderről: – Ha elkezdenék bosszút forralni, magamat emészteném fel. Mi nem embereket szeretnénk felelősségre vonni, hanem tisztán szeretnénk látni és bízni abban, hogy ilyen többet nem fordul elő – mondja az anya könnyek és feltörő indulat nélkül.

– Azt mondják, hogy az idő begyógyítja a sebet. De ha az ember a gyerekét veszíti el, csak egyre jobban fáj. Először a névnapja múlt el nélküle, októberben lett volna húszéves, és jött a karácsony. Tudom, hogy van, aki belerokkan vagy feladja a munkahelyét. De akkor a másik gyerekünket nem tudnánk eltartani. Nem omlunk össze.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földúton kerülik ki a leleményes magyarok a lezárt határt Ágfalvánál

Az ágfalvi evangélikus lelkész reggeli áhitatot tart a nyitás érdekében. Nem érti: miért nem készült… Tovább olvasom