Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Hat aranylakodalmas párt köszöntöttek a falunapon

Agyagosszergény - Hat, házasságkötésük 50. évfordulóját ünneplő párt köszöntöttek Agyagosszergényben a hétvégi falunapon.

˝Ha a férj és a feleség gyakran felidézi szerelmük kezdetét és házasságkötésük emlékezetes pillanatait, egyáltalán nem nehéz együtt maradni jóban-rosszban, évtizedeken át. Szinte észrevétlen gyorsasággal teltek el az évek abban a tudatban, hogy egymásnak teremtett bennünket az Isten. Ebből táplálkozott a folyamatos szeretet, a megértés és az egymás iránti jóság, a kitartás. Azt a felemelő érzést, hogy örömben vagy szomorúságban, de mindenkor számíthatsz a párodra, szavakkal le nem lehet írni. Nem kell összekapni minden apróságon, s akkor öröm marad az életünk. A gyermekek után az unokák sora – s Máriáéknál az egyhetes Hugó révén a dédunoka – tényleg bearanyozza mindennapjainkat˝ – állítják az ünnepeltek, Németh Alajos és felesége Margit, Németh István és Mária, Egyed József és Erzsébet, valamint Iváncsics József és Gizella, akik ötven éve kötöttek házasságot. Pedig mint minden emberre, rájuk is bőven mért vidámságot és rakott keresztet az élet. Megtörtént, hogy 18
Hat éve hagyomány, hogy a falunapok egyik legmeghatóbb eseményeként köszöntjük a fél évszázada megesküdött házaspárokat- mondta Ratatics Tiborné agyagosszergényi polgármester.
éves gyermeket kellett temetni, másutt a férj súlyos baleset miatt több évtizede lerokkant. A most aranylakodalmas férfiak 25, 29, illetve 32–32 évesen nősültek meg. Akadt templomi esküvő április 4-én is. Valamennyien az egyszerű emberek szorgos és a családjuk iránt felelősséggel teli életét élték. Azzal a tudattal, hogy bármi történjék is, ˝ott van mellettem a párom˝. Egyikük – Pista bácsi –, amikor a fia megnősült, csak annyit mondott neki: ˝Ha feleannyi jó lesz neked, fiam, mint amilyen nekünk van, akkor igen jó lesz nektek.˝

Agyagosszergényi aranylakodalmasok: Balról jobbra Németh Istvánék, Egyed Józsefék, Iváncsics Józsefék és Németh Alajosék Ratatics Tiborné polgármester társaságában. Fotó: Gosztonyi Miklós
Agyagosszergényi aranylakodalmasok: Balról jobbra Németh Istvánék, Egyed Józsefék, Iváncsics Józsefék és Németh Alajosék Ratatics Tiborné polgármester társaságában. Fotó: Gosztonyi Miklós

Az aranylakodalmasok meghatódva fogadták Ratatics Tiborné agyagosszergényi polgármesternek a falu nevében mondott gratulációját.

– Hat éve hagyomány, hogy a falunapok egyik legmeghatóbb eseményeként a nagy nyilvánosság előtt köszöntjük a fél évszázada megesküdött házaspárokat – részletezte Agyagosszergény első embere.

– Idén voltak a legtöbben, hat párnak kívánhattunk további szép éveket, boldogságot. Igaz, csak négy házaspár tudott eljönni, a másik kettő betegség miatt odahaza maradt. Horváth Józsefet és Aloisiát, továbbá Németh Alajos névrokonát, Németh Alajost és feleségét, Máriát otthonában keresi fel virágcsokorral a faluvezetés.

Olvasóink írták

  • 1. mimi48 2009. augusztus 03. 22:27
    „Ezen a csodálatos napon kívánok minden aranylakodalmas párnak további szép életet, jó egészséget és sok boldogságot családjaik körében. Ez a kedves fotó családjaik számára is szép emlék lesz.Gratulálok mindnyájuknak: Ili”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magánmúzeumot nyit a volt határőr

Fertőrákos - Az ötvenes-hatvanas évek határőr-egyenruhái, kézi páncélelhárító gránátvetők, az… Tovább olvasom