Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

˝Használhatatlan a tér˝

Sopron - ˝A mélygarázs megépítése után a hibák miatt a Petőfi tér használhatatlan. Nem új teret kell építeni, hanem újra kell alkotni az egészet. Javításról van szó tehát, nem pénzszórásról.˝

˝A mélygarázs megépítése után a hibák miatt a Petőfi tér használhatatlan. Nem új teret kell építeni, hanem újra kell alkotni az egészet. Javításról van szó tehát, nem pénzszórásról˝ - hangsúlyozta  Fodor Tamás polgármester azon a városházán pénteken este tartott lakossági fórumon, amelyen a koncepciót ismertették a szakemberek az érdeklődők előtt. Józsa Dávid építész részletezte, a mostani műszaki állapot teszi szükségessé, hogy a tér új kialakítást nyerjen. Nagy Zsolt városi főkertész a komoly méretű növényzetültetés terveiről szólt.

 Szabados György mérnök a mélygarázs tetejére szánt XXI. századi szökőkút lehetőségeit vázolta.

Megköszönte a jelenlévők ésszerű javaslatait Fodor Tamás polgármester, aki kijelentette: az észrevételeket hasznosítani fogják a végleges terv elkészítésekor.

Olvasóink írták

 • 7. vitriol2 2009. december 16. 06:47
  „A "tizmillásbalsikerdijas" polg.mesterünknek nem nyilatkozni kéne havi rendszerességgel a "térről", hanem MEGCSINÁLTATNI a hibákat elkövető vállalkozoval vagy annak számlájára.”
 • 6. Nagy_Imre_Vancouver 2009. december 15. 00:39
  „A fokertesz parkositasi javaslataval egyetertek. A Petofi-ter jelenlegi kacsusztatoja borzaszto latvany. A novenyek, viragok feldobnak a ter hangulatat. Ugyis keves zolterulet van Sopronban.”
 • 5. plutoo 2009. december 14. 20:39
  „Nem baj! Még várunk egy kicsit, és mint a Balfi utcát leaszfaltozzuk a rákba....Ez lesz a legjobb, mert aki babakocsit tolt már ezen a "macskakő"-vön, vazzzeeee..............”
 • 4. 1soproni 2009. december 13. 19:44
  „Átalakítják a liftházat is? :)
  Vagy már nem baj, hogy magasabb majd´ egy méterrel?”
 • 3. TancsKaszabell 2009. december 13. 16:24
  „No,no polgármester úr !
  Nem új teret kell alkotni hanem a hibákat kell kijavítani és nem pedig tovább rombolni mint azt a szökőkút megbontása során tették,igen igen csak sanda meggondolásból.
  A térkövezésre és a felszíni építmények egy jelenleg is érvényes építési engedélyterv rögzített része.
  Csak óvatosan,mert egy újabb perben találja magát a város...Ötlet ,na és ötletelő van bőven azt látom.
  De pénz is van minderre ?
  Úgy vélem manapság a város pénzügyi helyzete ezt a megközelítést nem engedi,hiszen itt csak javítási költségek érvényesíthetők.Minden más a város költsége !”
 • 2. lenk 2009. december 12. 15:41
  „Jó gondolat egy szökőkút. Bár, meg kellene várni vele a szökőévet. Leginkább szökőkútra van szükségünk, mert az nem csak egyszeri beruházás, az üzemeltetése is viszi a pénzt. Ez nem baj, sorra nyerjük a pereket, van miből költeni.”
 • 1. mindigatutit 2009. december 12. 09:27
  „itt már csak az a kérdés,hogy mikor lesz ebből valami.volt már minden csak érdemi munka nem!meddig várjunk??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pert nyert az önkormányzat

Sopron - A legfelsőbb bíróság jogerős ítéletében kimondta, hogy az előző polgármester által 2006-ban… Tovább olvasom