Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Harrach Péter Sopronban: A bevándorláspolitika kettős felelősség

Az európai kultúra és a magyar emberek védelme, valamint a bajbajutottak megsegítése – Harrach Péter szerint ez a bevándorláspolitika kettős felelőssége a KDNP szemszögéből.
A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője Széles Sándorral, a párt megyei elnökével tartott hétfőn sajtótájékoztatót Sopronban, ahol szemléletes példát is adott minderre: a hajléktalanokon sem úgy kell segíteni, hogy befogadjuk őket a házunkba. Vagyis, a rászorulókat is még a saját országukban kell úgy támogatni, hogy ne váljon belőlük menekült...

– A nagy tömegű bevándorlást kontrollálni kell, az adatok ijesztőek. Idén már ötvenezer fölött van a bevándorlók száma, ami év végig elérheti a százezret. Ha Ausztria és Németország visszaküldi a nálunk regisztrált menekülteket, baj lesz – mondta Harrach Péter.

Széles Sándor mindezt megyei adatokkal egészítette ki: Győr-Moson-Sopron megyében tavaly 489 illegálisan itt tartózkodót állított elő a rendőrség, ez a szám idén 3200.

A KDNP frakcióvezetője a családi csődvédelemről szóló törvénytervezetről is beszélt; az állam, a hitelező és az adós szövetsége az adósság átütemezésével jelenthet majd segítséget. Az árubemutatók visszásságairól Széles Sándor szólt: ebben az évben 128 panasz futott be a megyei kormányhivatalba a főleg idősek kárára elkövetett visszaélésekkel kapcsolatban.

A Kisalföld kérésére, hogy értékelje a vasárnapi zárvatartást, Harrach Péter kiemelte, jobb szereti a szabad vasárnap kifejezést...

– A munkaadók ellenálltak, hangulatot keltettek, de az a helyzet, hogy sem forgalomcsökkenést, sem elbocsátásokat nem vont maga után a törvény – zárta a KDNP frakcióvezetője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári vakáció Sopronban, a Kurucdombon - videó

A hétvégén folytatódott a Kurucdombi vakáció rendezvénysorozata Sopronban. Tovább olvasom