Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Háromszázan a 24 órás vetélkedőn - galéria

Brazília, Dél-afrikai Köztársaság, India és más országok kultúráját mutatták be a fiatalok azon a 24 órás vetélkedőn, amelyet első alkalommal rendeztek meg Sopronban.

Az egész világ tömörült egy napra a Nyugat-magyarországi Egyetem Krasznai-sportcsarnokába: az ˝Aludj máskor˝ elnevezésű 24 órás játékos vetélkedőn kilenc csapat (a fertődi Porpáczy-iskola, a csornai Hunyadi-, a soproni Orsolya-, a Handler-, a Széchenyi-, az Eötvös-, a Vas-Villa’-, a Berzsenyi- és a Fáy-iskola) kilenc ország kultúrájából, művészetéből villantott fel epizódokat. Mindez divatbemutatóval és táncversennyel is kiegészült.

24 órás vetélkedő. Fotók: Magasi


Vuvuzelával és befeketített arcokkal idézték meg a Dél-afrikai Köztársaságot az Orsolya-iskola diákjai. Katona Dóra és Vizi András a nyári médiatáborban hallott először a 24 órás vetélkedőről, s végül négy osztályból szervezték meg csapatukat. Vuvuzelát Németh Krisztina diáktársuk hozott a nyáron Afrikából. De volt eredeti afrikai oroszlánjuk is, igaz, plüssből, amelyet András kapott annak idején egyéves születésnapjára a Dél-Afrikában élő rokontól.

Kitűnő volt a soproni ˝Aludj máskor!˝ résztvevőinek a világutazós hangulata... Fotó: Magasi Dávid
Kitűnő volt a soproni ˝Aludj máskor!˝ résztvevőinek a világutazós hangulata... Fotó: Magasi Dávid

A főszervező Fehér Gábor győri fiatalember és soproni segítője, Balogh Zoltán elmondták, a csapatok valamennyi tagja „végigvetélkedte" a 24 órát, ugyanis az ˝Aludj máskor˝ nem úgynevezett váltóprogram.

A soproni esemény fogódzója a világutazás volt. A fiatalok korábban sorsolással kapták meg feladatukat. A csapatok a sportcsarnokban ˝országuk˝ sajátosságaira utaló kuckót húztak fel, s felkészültek az idegen ország táncaiból, építészetéből, művészetéből, sportjából, de gasztronómiájából is.

A társadalmi zsűri pontszámaiból és a konkrét teljesítmények után kapott pontokból alakult ki a végeredmény. A 24 órás vetélkedő győztese az Eötvös-iskola (Spanyolország) lett, megelőzve a Széchenyit és a Berzsenyit, amely csapatok Angliát és Franciaországot mutatták be.

Olvasóink írták

 • 3. Balu01 2010. október 20. 07:38
  „Erről sajnos lemaradtam:(
  De majd legközelebb:D”
 • 2. Schliszi 2010. október 18. 19:52
  „életre szóló élmény volt.Köszönjük Sopron. És köszönjük az összes szervezőnek.Iszonyatosan jóóól éreztük magunkat. Üdv.: Egy Hunyadis lány. :) (Csorna.)”
 • 1. Kriesztó 2010. október 18. 16:40
  „Reméljük jövőre még többen leszünk! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonnégy órán át festenek

Maratoni alkotónap kezdődött péntek délután a Handler Nándor Szakképző Iskolában, a programra… Tovább olvasom