Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Három új buszt vásárolnának

A Kisalföld Volán Rt. és Sopron megállapodott a helyi személyszállítás feltételeiben.

A hat évre szóló szerződést még karácsony előtt aláírják. Sopron közgyűlése múlt héten, míg a Voláné hétfőn fogad ta el azt a megállapodást, amely szerint Sopronban hat évig továbbra is a Kisalföld Volán Rt. végzi a helyi személyszállítást.

A hosszú távú együttműködés mindkét fél számára előnyös, mert 2010-ig előre lehet tervezni és nem utolsósorban az utasok is tudják, hogy mire számít hatnak, milyen színvonalú szol gáltatást vesznek igénybe. A megállapodást még karácsony előtt aláírják.

– A szerződés lehetővé teszi, hogy a közbeszerzési pályázato kon olcsóbban jussunk jármű vekhez, különösen akkor, ha egyszerre többet is rendelünk – mondotta Pócza Mihály , a Kis alföld Volán Rt. vezérigazgatója.


A Kisalföld Volán Rt. és Sopron megállapodása értelmében 2010-ig továbbra is a megyei közlekedési társaság végzi a személyszállítást. Szerződés: Továbbra is a Kisalföld Volán szállítja a soproniakat Az első nyereséges év A Kisalföld Volán Rt. és Sopron megállapodott a helyi személyszállítás feltételeiben. A hat évre szóló szerződést még karácsony előtt aláírják. Sopron közgyűlése a múlt héten, míg a Voláné hétfőn fo gadta el azt a megállapodást, amely szerint Sopronban hat évig továbbra is a Kisalföld Vo lán Rt. végzi a helyi személy szállítást. A hosszú távú együtt működés mindkét fél számára előnyös, mert 2010-ig előre le het tervezni és nem utolsósor ban az utasok is tudják, hogy mire számíthatnak, milyen szín vonalú szolgáltatást vesznek igénybe.

A megállapodást még karácsony előtt aláírják. – A szerződés lehetővé teszi, hogy a közbeszerzési pályázato kon olcsóbban jussunk jármű vekhez, különösen akkor, ha egyszerre többet is rendelünk – mondottaPócza Mihály , a Kisal föld Volán Rt. vezérigazgatója. Folytatás az 5. oldalon. – 2005-ben Sopronban leg alább három új jármű kellene – vázolta a helyzetet Pócza Mi hály. – Autóbuszaink éves szin ten több mint 1,6 millió kilo métert futnak, ezért elengedhe tetlen a járműpark folyamatos cseréje. Biztatató számunkra, hogy tíz év óta az idei lesz az el ső esztendő, melyet nyereséggel zárunk. A vezérigazgató kifejtette, az új normatív támogatási rend szerből annyi ismeretes, hogy minden egyes városi forinthoz az állam hozzátesz még egyet. Idén a központi költségvetésből Sopron mintegy negyvenmillió forintot kapott. Ez jövőre akár duplájára is emelkedhet. Szük ség is van a támogatásra, ugyan is a bérlet-, valamint a jegybevé telek a vállalat összes kiadásának csupán a felét fedezik. A közelmúltban felmerült, de jelenleg nincs napirenden a Vo lán-társaságok magánosítása. – A privatizáció nem érintené a megállapodást, a zökkenőmen tes személyszállítás garantált – jelentette ki Pócza Mihály. – Az új tulajdonos a vásárlása során nyilván figyelembe veszi majd a vállalt kötelezettségeket, és ezek ismeretében veszi meg a rész vénytársaságot. Igaz, eladásról egyelőre valóban nincs szó. Horváth László Áremelkedések jövőre A Kisalföld Volán Rt. a sop roni közgyűlés által elfoga dott mértékben emelheti a vi teldíjakat. Ez jövőre a felnőtt bérletek esetében hét, míg összességében 4,5 százalékos drágulást jelent. A diákbérle tek árai nem változnak. Fotó: H. L. Képalá.: Sopronban jövőre két

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvételi zárlat három óvodában

A bárányhimlő-megbetegedések miatt három soproni óvodában felvételi zárlatot rendelt el az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Soproni Városi Intézete. A 21 napos zárlat azokra a gyermekekre vonatkozik, akik a megbetegedések időpontjában hiányoztak a közösségből. Tovább olvasom