Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Három új taggal bővült a Lions klub

Hétvégén tartotta jótékonysági bálját és tisztújítását a Lions Club Sopron.

Igazán sikeres évet zárt a Lions Club Sopron, mely a napokban kapta meg a Legjobb Városi Mecénás Klub elismerést. A hétvégi – sorrendben a huszonnegyedik – jótékonysági báljukon a szórakozás mellett az eredményeket is számba vették. Ezek közül a legjelentősebb az Erzsébet-kórház szemészeti osztályán újonnan beszerzett látástérvizsgáló készülékhez nyújtott anyagi segítség.

Boronkay Gusztáv (balra) leköszönő elnök a bálon adta át utódjának, Nagy Tamásnak a stafétát.
Boronkay Gusztáv (balra) leköszönő elnök a bálon adta át utódjának, Nagy Tamásnak a stafétát.


A jótékonysági szervezet három új tagot is a soraiban tudhat. A jövőben a soproni klub keretein belül szolgálja a jótékonyság ügyét Benkő László, az Omega együttes Kossuth- és Liszt-díjas alapítója, Székely Norbert kosárlabdaedző, valamint Rakaczki Péter vállalkozó.

Hagyományosan a tisztújítást is a bálon tartják meg, idén sem volt ez másként. Boronkay Gusztáv leköszönő elnöktől Nagy Tamás vette át a stafétát, egy éven át ő irányítja majd a karitatív szervezet működését.

Az idei bál is hangulatosan telt, bár a szokottnál kevesebben voltak.
Az idei bál is hangulatosan telt, bár a szokottnál kevesebben voltak.


– Továbbra is a látássérültek megsegítése a Lions elsődleges célja, de más rászorulókat is szeretnénk támogatni, főként a helyben élőket – mondta el terveiről Nagy Tamás.

– Országos szinten nem egyszerű a taglétszámot fenntartani, de a soproni klub szerencsére azok közé tartozik, amelyik folyamatosan növekszik. Ez azért is fontos, mert abból a bevételből tudunk gazdálkodni, amit a tagjaink és pártolóink összegyűjtenek. A három újonc személye és munkabírása garancia arra, hogy a huszonöt éves klub sikerrel zárhassa a jubileumi évet.

Remélhetőleg a bálon is többen lesznek majd az ideinél.
A konkrét tervek közül Nagy Tamás egy olyan makett elkészítését említette, amelynek segítségével a városba érkező látássérültek le tudnák tapogatni a belváros fontos épületeit. – Ennek valahol a Fő téren lenne jó helye – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepe volt a könyvnek Sopronban

Sopronban a könyvtár és a Cédrus Könyvkereskedés szervezett könyvheti rendezvényeket, utóbbi egész… Tovább olvasom