Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Három tűzeset egy időben

Sopron - Az elmúlt szombaton este szinte egy időben három erdőtűzhöz is riasztást kaptak a soproni tűzoltók. Először a Károly-kilátó környékén égett mintegy 300 négyzetméteren az aljnövényzet. A lánglovagok még dolgoztak a tűz eloltásán, amikor az Ojtozi fasor környékén is tűz keletkezett.
Nem sokkal éjjel tizenegy óra körül azonban újabb helyszínre kellett vonulniuk. Az erdő mélyén, a mucki elágazás felett mintegy 1000 négyzetméteren égett a friss telepítésű csemetés. Az oltásban nyolc fővel a hegykői önkéntesek is részt vettek. Munkájukra szükség is volt, mert a Balfi utcában ebben az időben egy autós hajtott az árokba, a járművet a tűzoltók emelték ki. A balesetben ketten sérültek meg könnyebben. A három tűzeset keletkezésének okát a rendőrség bevonásával vizsgálják.

– Egyelőre még nincs tűzgyújtási tilalom, de már most is fokozottan ügyelni kell az erdei tűzrakáskor, mert a száraz aljnövényzet könnyen lángra kaphat. Az utak, vasutak mentén a kidobott cigarettavég is tüzet okozhat – hívta fel a figyelmet Pirger Attila hadnagy, a tűzoltóság szolgálatparancsnoka.

Olvasóink írták

 • 11. brumi2 2008. június 05. 09:26
  „Hogy égne benn az erdőben az, aki gyújtogat!!!! Szégyelje magát.a saját házát gyújtsa fel, de akkor, amikor ő is ott tartózkodik.”
 • 10. soproni 2008. június 03. 21:54
  „erdész!Anyádnak is van egy hülyegyereke.”
 • 9. erdész 2008. június 03. 08:25
  „Régen az erdésznek tekintélye volt.Ma, hála a demokráciának és a liberalizmusnak, a testi épségével /életével/játszik ha rajtakap egy rongálót vagy fatolvajt.De politikusaink mindent megtettek, hogy a rendőröknek se legyen tekintélye,akkor hogy lehetne az erdésznek,tanítónak,stb?”
 • 8. erdész 2008. június 03. 08:20
  „Mióta lebontották az elektromos jelzőrendszert sajnos a sok túrista mellett beszabadultak az erdőbe a hülyegyerekek is.Törnek,zúznak,gyújtogatnak, az Erdőgazdaságnak nincs pénze a pótlásra.Rendszerváltás után,mikor rendőri jelenlétet kértünk az erdőbe, a soproni rendőrség válasza az volt,hogy a városban sem tudnak rendet tartani mert nincs pénz a rendőrökre,kevesen vannak.Voltak akciók hétvégén,úgy emlékszem egy rendőr autót is kapott az EG.-tól,hogy járja az erdőt,de eredmény nem volt.Most van elég rendőri létszám,újra lehetne szervezni a rendőr- erdész közös járőrözést az EG területén,csak kicsit sűrűbben mint heti 1-2 óra.”
 • 7. Csodabimbó 2008. június 02. 19:47
  „Ismét munkába állt a hétvégi gyújtogató? Ha a felgyújtott részeket nézzük akkor nagyon valószínű.. ennek az embereknek a csemetekert a gyengéje. Amíg a tűzoltók oltanak, ő egy kis ösvényen átmegy egy másik közeli területre és azt is begyújtja. Én is és ismerőseim is hívtuk már ki a tűzoltókat jó párszor erdőtűzhöz és beszélgettem sok emberrel ezzel kapcsolatban. Olyan helyeken gyújtogat, amerre mi is sokat mászkáltunk, így nagyon valószínü, h sokszor össze futottunk vele az erdőben. Több, mint 15 éve csinálja és ha teheti fiatal fenyveseket gyújt fel. Lehet úgy gondolja, h ezek az összefüggő fenyvesek tönkreteszik a hegyvidék vízháztartását... nem tudom... az biztos, h egy megszállott. Van egy férfi, olyan 35-38 lehet, a 90es évek elején kirúgtak az erdőgazdaságtól, azzal az indokkal, h elrontott egy csemetekertet és az kiszáradt, valahol Harka felé... az igazi indok a légyszám leépítés volt. Azóta ez az ember ha jól tudom Ausztriában dolgozik hasonló területen és csak hétvégén jár haza, milyen érdekes, h az ilyen tűzesetek is ilyenkor fordulnak elő. Hajdanán mindig zöld erdészruhában volt, minden nap az erdőt járta a vizslájával és az uszoda alatti részen lakik. Persze csak hangosan gondolkodok, azt nem hiszem, h a tűzoltók direkt gyújtogatják az erdőt, h legyen munkájuk, bár ebben a világban minden megtörténhet.”
 • 6. hát persze 2008. június 02. 16:31
  „boccs erdőt telepítenek !( olyan terület ahol erdőt akarnak létrehozzni de elötte nem volt erdőállomány, erdőtelepítésnek nevezik. ! Ahol volt elötte erdő és levágták újra beültetik az az erdőfelújitás! De a csemetés az olyan mint a málnás ? vagy inkább susnyás?”
 • 5. egy falusi 2008. június 02. 13:02
  „ha van olyan, hogy csemetekert és facsemete, akkor valószínű csemetés is van. facsemetét telepítenek, azaz fiatal fákat. mi ebben a rossz?
  erdőt nem telepítenk, az lesz. ez olyan mint szénát sem kaszálnak, hanem az a száraz fű. tehát csak füvet kaszálnak. az erdő, már a fák összessége. ezért fákat telepítenek. szerintem. de lehet, hogy tévedek.”
 • 4. hát persze 2008. június 02. 12:48
  „egyátalán létezik olyan szó hogy csemetés és ha igen megfelel kifejezni száőndékozoz szónak?”
 • 3. hát persze 2008. június 02. 12:45
  „persze bizonyos színvonalnak megfelel ...”
 • 2. egy falusi 2008. június 02. 12:13
  „mi ezzel a baj?
  az erdőt telepítik, facsemetékkel. szerintem teljesen jól van írva. de lehet, h te jobban tudod”
 • 1. hát perszre 2008. június 02. 11:52
  „Friss telepítésü csemetés ?!?!
  Talán erdőtelepítés, erdőfelújítás !
  Mindenhez nem kell érteni de akkor legalább olvassa át olyan aki képbe van!
  Megint egy bizonyíték a kiválló minőségü munkára!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországra érkezett a császári luxusvonat

Régió - A jövőre tartandó Haydn-emlékév alkalmából vasárnap Bécsből indulva Sopronon át… Tovább olvasom