Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Három tündér díjat kapott

Sopron - A klubhírek közé szánt információk sorában egy érdekességre lettünk figyelmesek. „A bájitalok versenyében másodikok lettünk, Tündérnedű-díjat kaptunk!"
Önök tudják, milyen egy igazi tündérnedű...? A tündérnedű minden bizonnyal finom, varázslatosan édes, s aki megissza, mosolyogni támad kedve. Ám a díjazottal – szóvivője az édesanyja volt – történt beszélgetésből kiderült, ennél sokkal több kell egy igazi, díjnyertes varázsitalhoz.

A kisboszik: Zsófi és Anna Virág, ölükben Ági manó.
A kisboszik: Zsófi és Anna Virág, ölükben Ági manó.

– Nálunk hagyománya van a boszorkánykodásnak, amennyiben a természettel való együttélést, a gyógyfüvek gyűjtését, az ezekkel való gyógyítást annak tekintjük – mesélte a Kisalföldnek Benke Éva háromgyermekes édesanya. – Hiszünk a tündérekben és a manókban is. A 4 és fél éves Anna lányom olyannyira szereti a jóságos lényeket, hogy itthon is gyakran visel tündérszárnyakat. Az idén debütáló Első Soproni Tündérfesztivált tehát nekünk találták ki.

– A fesztiválon a bájitalok versenyére a tízesztendős Zsófi madárcsőr-erősítőt készített. Üvege kék volt, aranycsillagokat ragasztottunk rá és piros kis szütyőben lógott rajta a recept. Díjat nyert vele, „Tündérnedű-díjat" kapott. Mellé tündérien szép ajándékok is jártak, egy színes üveg, egy rózsás bögre, egy Ráspi-szörp. Anna lányom „tulipánillatosítót" vitt a megmérettetésre. Őt is megdicsérték. Nagyon tetszett nekünk a program, a sikereken felbuzdulva a lányok már javában törik pici fejüket azon, mivel készüljenek a következő tündérfesztiválra – sorolta Benke Éva.

Zsófi receptje: Madárcsőr-erősítő szer
Hozzávalók: csodabogyó, fenyőkéreg, harmat, holdfény, bármilyen madár tolla, tobozkristály, csillámpor, ezüstszínű forrásvíz. Harkályoknak különösen ajánljuk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki fizet a Lomb utcában?

Sopron - A Lomb utcánál az útépítés nem várt gondokat okozott: az építendő csapadékvíz-elvezető… Tovább olvasom