Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Három tonna szemetet vittek el a Terv utcából - fotók

Az erdőgazdaság jelzésére a hulladék kommandó tisztította meg a Terv utca környékét. Három tonna szemetet vittek el; a jövőben kamerázni fognak.

Kezdett egyre elviselhetetlenné válni a helyzet a Terv utcában, a Tanulmányi Erdőgazdaság fűrészüzemének környékén. A TAEG ezért értesítette a hulladék kommandót. A területet a napokban közösen tisztították meg. Összesen három tonna szemét gyűjt össze, amelyet a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. szállított el. A zöldhulladékot pedig a napokban viszik el. A kidobott hűtőkön, televíziókon át, mindenféle háztartási és veszélyes hulladékkal találkoztak.

Szemét szemét hátán a Terv utcában.

– A Terv utca elején vannak kertek, az ismeretlenek nem ide, hanem beljebb a kerítés mellé teszik le engedély nélkül a szemetet – közölte Göde József, a TAEG igazgatási előadója. – Úgy döntöttünk, hogy nem csapán a kerítés melletti részt, hanem a parlagon lévő földeket is megtisztítjuk. Ahhoz, hogy a jövőben megóvjuk a környezet tisztaságát, társaságunk kamerákat telepít. Az erre felhívó táblákat már kihelyeztük. S bízunk abban is, hogy a hatóságok is odafigyelnem majd erre a területre.

Kosztka László, az STKH ügyvezető igazgatója szerint a város környékén, az utak mentén, az erdőkben egyre kevesebb hulladékkal találkoznak. Manapság havonta 40-50 köbméter innen összeszedett szemetet visznek be a Harkai úti lerakóba. Ez a mennyiség egy évvel ezelőtt jóval nagyobb volt.

– A szelektíven válogatott – papír, fém, műanyag, üveg hulladék – ingyenes elhelyezhető a Harkai úton – tette hozzá az igazgató. – Az elektronikus berendezésekért adott esetben házhoz is megyünk. A tiszta építési törmelék lerakás is térítésmentes. Egyedül azon dolgok beszállítása esetén kell fizetni, amely egyből a lerakóba kerül.

Olvasóink írták

  • 2. gimre 2011. szeptember 08. 20:21
    „Én a saját szemmel láttam, ahogy egy oszták rendszámú wolkswagen dobozos autóból szórták ki a szemet a TÁÉG hátsó kerítésénél. Volt nálam fényképező, de a rendszám sajnos nem látszik tisztán az elkészített képen. Biztos vagyok benne, hogy a szemét nagy részéért itt osztrákok, illetve Ausztriában feketén dolgozó magyarok a felelősek, akik utban hazafelé itthon szabadulnak meg a szeméttől.”
  • 1. józanparaszt 2011. szeptember 07. 21:48
    „miért kell türnünk az ilyen igénytelen állatok környezeti ámokfutását? legkeményebb büntetést nekik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

68 tő vadkendert foglaltak le Sopronban - fotók

Az egyik soproni étterem padlásán a rendőrök 68 tő marihuánát foglaltak le. A tulajdonos azt mondta,… Tovább olvasom