Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Három perc alatt vissza lehet érni?

Sopron - Öt perc az eltérés a parkolójegy megváltása és a büntetés időpontja között egy soproni autós esetében. A Sopron Holdingnál nem voltak elnézők a jegy bemutatásakor.

Visszafelé három, előre hét perc eltérést fogadnak el a büntetés időpontjától számítva a parkolójegy bemutatásakor a Sopron Holding parkolási részlegénél. Ennyi – véleményük szerint – elég kell hogy legyen a jegy megvásárlására és az autóhoz való visszasétálásra. Azonban – főleg kisgyerekkel – nem mindig teljesül.

Kisgyerekkel nem lehet annyira sietni, ráadásul a büntetés idejére érvényes a jegy, ezt el kellene fogadnia a parkolási osztálynak – állítja Hadarics Mónika. Fotó: Magasi


– 10 óra 6 perckor váltottam Sopronban a városban parkolójegyet, és amikor pár perc múlva visszaértem az autóhoz, már ott díszelgett a büntetés a szélvédőn – mondta el a Kisalföldnek felháborodottan Hadarics Mónika.

– Bemutattam a megváltott jegyet a Sopron Holding parkolási részlegénél, ahol meglepetésemre közölték, hogy a büntetés jogos, mert három perc alatt minden automatától vissza lehet érni – folytatta a fiatal nő, akinek büntetését 10 óra 11 perckor nyomtatta ki a parkolóellenőr. – Az esetnél velem volt kétéves kislányom is. Ha egyedül vagyok és futok, talán oda is érek. De egy kétéves gyerekkel teljesíthetetlen a háromperces „szintidő". Kisgyerekkel nem lehet annyira sietni, itt-ott meg kell állni. Ráadásul nem fél órát késtünk, hanem öt percet.
A Sopron Holding parkolási részlegénél megtudtuk, visszafelé három, előre hét percet fogadnak el a jegyek utólagos bemutatásánál. A tapasztalatok azt mutatják, ennyi elég szokott lenni.

Olvasóink írták

 • 16. Tonx 2008. január 21. 21:58
  „Nem ugy kellett volna odamenni hogy nem ért vissza, hanem megvette a jegyet és amikor becsukta az ajtót a levegőmozgás lesodorta. Ennyi. Azután a jegy szerint érvényes volt a parkolás és vissza kellene venniük a büntetést. Habár ha itt is az lesz majd mint BP-n a centrum-nál akkor ajjaj.”
 • 15. Jógyerek 2008. január 20. 09:29
  „Embereeeek! Lássátok be, hogy ezekrea problémákra legjobb megoldás a mélygarázs!
  1. az autótok biztonságban van és nem kell a parkolóautomatához futkározni jegyért.
  2. Nem kell visszaérni a kocsitokhoz időre és nem büntetnek meg!
  3. Nem kell annyi parkolóőr ha a belváros nagyrészén megszűnik a föld feletti parkolás.”
 • 14. egycsaj 2008. január 18. 22:11
  „Az ikvánál ma jegyet akartam venni,egy hölgy mondta hogy ne vegyek mert nincsenek parkoló őrök.Kaptak új masinát de nem értenek hozzá. :) Utána néztem,tényleg nem voltak az egész városba.”
 • 13. remember 2008. január 18. 07:49
  „Nyugi! Felszámolják magukat, a legjobb úton járnak....”
 • 12. Agyfelmetsző 2008. január 18. 07:33
  „Igazából ezt az egész parkolási társaságot fel kellene számolni. Ugyanolyanok mint a rendőrök, akkor kezdenek el büntetni, ha nincs meg a heti kötelező bírságnorma. Akkor aztán boldog-boldogtalant. De zömében a parkolóőröket is csak lézengeni látom a nagy semmiben, a maguk beképzelt stílusával és még az irodában is akadékoskodnak....”
 • 11. Dresi 2008. január 17. 22:00
  „Inkább avval törödnének hogy az automata órái pontosan ketyegjenek !! Én már nem egyel találkoztam ami 10 perccel más időt mutatott a pontos időnél.Egy kiadós esö után meg a fele nem is működik.Multkor majdnem szét is rugtam egyet mérgemben.”
 • 10. András 2008. január 17. 19:32
  „Van egy automata a várkerületen, az Oroszlán gyógyszertár előtt. Nem értem, miért nem szüntetik meg!? Hiszen ott már azon a soron nem lehet parkolni, ugyanis amióta kétirányú lett a várkerület, tilos megállni, parkolni azon a részen. Mégis sok ember bedobja az automatába a pénzt! Minek?! Tüntessék onnan el az automatát!!!!!”
 • 9. többgyerekes 2008. január 17. 17:39
  „3 perc? Ha nem működik a legközelebbi automata, kiér vissza 3 perc alatt 1 vagy több gyerekkel, esetleg betegen? Előfordult már az is, hogy a Deák téren az automata órája nem volt pontosan beállítva. Esetleg nenm fogadta el a 100 forintost és valahol fel kellett váltani - így biztos nem 3 perc.”
 • 8. vangyerekem 2008. január 17. 13:02
  „Én a hölgy helyében nem hagynám annyiban és beperelném a társaságot. Nekem is van két gyermekem, nem egyszer kellett összeveszünk a Deák téri bölcsőde előtt a parkolóőrökkel, mert amikor a gyerekekért mentünk, nem vettünk parkolójegyet. Ráadásul én kettő gyermekemért jártam egyszerre, akiknek az öltöztetése télen nem 5-10 percet vett igénybe.
  Engem az is felháborít, hogy pl. a Lenkei utcában, ha orvoshoz megyek a gyerekeimmel, akkoris fizetni kell.
  És akkor mit szóljanak, akik a Deák téri iskolába, bölcsődébe mennek.
  Igen, Németországban sok helyen van 10 perc türelmi idő.
  De azt hiszem, a hölgy jegye alapján elég egyértelmű, hogy nem volt szabálytalan, nem bliccelt és mégis megbüntetik.

  Humanitás, demokrácia? Hol vagyunk mi ezektől?
  A harácsolás az megy. Meg a perek hiába! Gratulálok! Nehéz elismerni, hogy tévednek, ugye?”
 • 7. HT 2008. január 17. 12:07
  „Mocskos szemétláda banda! nézzék már meg azt a 2 ki.....tt cetlit!
  Velem nem csinálnák meg az tuti!mert úgy beperelném őket mit a s..r!
  hol van leírva vagy feltűntetve mindezen idők az autómatára????
  utána ugrálhat a sok kis sajtkukac őr, meg az egész parkolótársaság!
  felháborító mit meg nem mernek tenni ebben az országban!
  Isten nem bottal ver hanem MAGYARORSZÁGGAL ÉS AZ ALJAS CÉGEKKEL!

  a korrupt parkolóőröket eltűntették már????
  erről is lehetne mesélni....

  Na befejeztem csak jól felhúztam magam!”
 • 6. Hanyatt 2008. január 17. 11:53
  „Nem csak Németországban van így, hanem Kapuváron is 10 perc a türelmi idő.”
 • 5. Joshua 2008. január 17. 11:46
  „Ha 10. 06-kor váltott a hölgy parkolójegyet akkor nem öt percet késett, hanem már öt perce volt érvényes parkolójegye, nem?
  Egyébként a normális parkolóőr (saját szememmel láttam) előbb végigsétál a parkolóban és azután kezdi előről, utána már büntet.”
 • 4. Cseter János 2008. január 17. 10:33
  „A mai rendszer szüleménye az, hogy alantas természetű elmerek,ha kapnak a egy kicsi kis hatalmat, akkor azzal büntetlenűl, legtöbbször visszaélhetnek! Vanak, akik azt is megtehetik, hogy a közút használatáért akár háromszor is szedhetnek díjat! Ez a divat! A "modern útonállás" Akkor vágják meg az embereket, amikor nekik tetszik!Sőt kétszer sem mondom direkt várják a helyzetet, mint az orvvadászok lesből! Ennél jövödelmezőbb pénzkeresetet ki sem lehetne találni! Az meg kiváltképp az aljasabbjai, eljárásai közé sorolható, hogy a mozgáskorlátozottak parkoló igazolvánnyal rendelkezőket is büntetik csupán azért mert nem volt az igazplvány a szélvédő mögött.”
 • 3. dr.Nagy Miklós 2008. január 17. 09:59
  „Németországban sokkal humánusabbak a parörök, ök 10 percet várnak, csak azután büntetnek.”
 • 2. den 2008. január 17. 09:50
  „Az okosoknak elég föleg ha van miböl venni a drága papirt a büntetö
  cédulákhoz .EZ burzsuá diktatorikus M.o. helyzet bárcsak ne kellene kocsival menni sehova ,de sajna a ha az ember másfajta közlekedési ezköszt vesz igénybe sokszor többe kerül a leves mint a hús”
 • 1. keresztcsőrű 2008. január 17. 08:35
  „Igen, a Sopron Holding arról "híres", hogy belátással van a emberek (öregek, rokkantak és ezek szerint a fiatal mamák) iránt. Az Édesanyámat vittem, és a betegpapír lecsúszott az ablakból a padlóra. Megbüntettek, bementem az ügyfélszolgálatra, hátha sikerül megbeszélni, mint ahogy egyszer Győrben sikerült (akkor elfelejtettem kitenni) , de nem sikerült. Kifizettem a büntetést, amit gondoltam, azt nem tudom leírni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építési hiba vagy helytelen használat?

Sopron - Építési hiba vagy helytelen lakáshasználat? Ezt a kérdést kell eldönteniük a szakembereknek… Tovább olvasom