Kisalföld logö

2016. 12. 06. kedd - Miklós -6°C | 2°C

Három nap Lengyelországban

Zynia-Und - Három napot tölthetett el a lengyelországi Zyniában megtartott szláv nemzetiségek fesztiválján az undi Veseli Gradiscanci tambura és tánccsoport. A héten pedig horvát tábort szerveznek Undon.
Két táncos – muraközi és arató – valamint egy zenés-ének koreográfiát mutatott be az undi Veseli Gradiscanci Lengyelországban. A tambura és tánccsoport az Európai Unió kisebbségi szervezetének meghívására vett részt a Lenkovszka tüze elnevezésű fesztiválon Zyniában. Az undi mellett fellépett még ukrán, szerb, ruszin népi együttes. A háromnapos rendezvény idén kettős jubileum jegyében telt. Hatvan évvel ezelőtt deportáltak a környékre ukránokat, valamint a fesztivált idén tartották meg huszonötödik alkalommal. Résztvevőket és az itt élő ukránokat Ukrajna államfője Viktor Juscsenko is köszöntötte.

– Együttesünk életében a közelmúltban generációváltás történt, ugyanakkor a fiatalok jól megtanulták a táncokat és nagy lelkesedéssel készülnek a fellépések előtt – mondta el Koloszár István, a csoport vezetője. – Pihenésre viszont nem sok időnk jut. Alig jöttünk haza, máris készülünk a csütörtöktől vasárnapig tartó táborra. Undra előzetesen hetven gradistyei horvátot várunk, akik sátrakban laknak majd. A résztvevők szombaton délután adják majd elő a gálaműsorukat.
Képalá.: Muraközi és undi aratótáncot adott elő a Veseli Gradiscanci tambura és tánccsoport.

P. Horváth László
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

300 forintos idegenforgalmi adót vezettek be személyenként

Fertőhomok - Háromszáz forintos személyenkénti és éjszakánkénti idegenforgalmi adót vezettek be júliustól azok számára, akik Fertőhomokon szállnak meg. A rendelet nemcsak a kereskedelmi vendéglátókra, hanem az egész üdülőövezetre vonatkozik. Tovább olvasom