Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Három év kilenc hónap csalásért, fellebbezés miatt nem jogerősen

A vád szerint soproni ingatlan-értékbecslő nem tudott elszámolni több tízmillió forinttal, amit célirányosan kapott megbízóitól.

Dr. Király Réka bíró vezetésével befejező szakaszához érkezett az a büntetőper, amelyet csalás alapos gyanúja miatt indítottak a Soproni Járásbíróságon.

Dr. Gosztola Katalin ügyész a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján kijelentette, a soproni vádlottat a csalási szándék vezette, hiszen a vagyoni helyzete eleve nem tette lehetővé, hogy a megbízóitól ingatlanrész- és lakásvásárlásra kapott 40 millió, illetve 17,5 millió forintot visszafizesse.

Az ügyészi perbeszéd több mint egy órán át tartott.
Az ügyészi perbeszéd több mint egy órán át tartott.


Magyarázatul hozzátette: a férfit – és cégeit is – komoly adótartozások terhelték. Ez például az egyik vállalkozásánál meghaladta a hétmillió forintot.

A vádlott arra a kérdésre is mindig csak kitérő válaszokkal szolgált, hogy mire költötte a kapott pénzt, s miért nem adta vissza akkor, amikor kiderült, kútba estek a tranzakciók. Hitegette ügyfeleit, s a 40 millióból mindössze kétmillió, a 17,5 millióból csak 400 ezer forint térült meg.

A vádlott ügyvédje a sértettek ellentmondásos, olykor bizonytalan nyilatkozataira hívta fel a figyelmet. Így például arra, hogy a 40 millió forint átadásának helyszínére sem emlékeztek pontosan, noha egy ilyen esemény nem tartozik a mindennapos történetek sorába. Vitatta a csalás tényállását is.

A vádlott az utolsó szó jogán állította, sosem vett át negyvenmillió forintot. A 17,5 milliós ügyben pedig „mindent megtettem a megbízóim érdekében". Ugyanakkor hozzáfűzte: „logikátlanul cselekedtem".

A bizonyítékok összegzése alapján dr. Király Réka bíró csalásért és hamis okiratok folyamatos felhasználásáért 3 év 9 hónap börtönre ítélte a fiatalembert. Fellebbezés miatt a büntetőper másodfokú tárgyalása a Győri Törvényszéken lesz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SÜH: tíz helyszínen húsz program a nyár közepéig

Tíz helyszín és csaknem húsz program szerepel az 57. Soproni Ünnepi Hetek programjában, amelyet… Tovább olvasom