Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Harmincezer egy ''emberélet''

Egy családot tett tönkre a gázoló, akinek nem vonták be a vezetői engedélyét.

Harmincezer forintra büntették annak a közúti balesetnek az okozóját, aki autójával súlyos-életveszélyes sérüléseket okozott a peresztegi Németh Sándornénak. Katalint bántja, hogy egy tönkrement élet „ára" mindössze ilyen csekély összeg.

– A jogosítványát be sem vonták és a bírói végzés szerint mindössze harmincezer forint a büntetése annak az embernek, aki tönkretette családom életét – meséli szomorúan Németh Sándorné. Katalint még január 3-án kora délután, munkahelyéről hazafelé biciklizve gázolta el egy szabálytalanul közlekedő autós. – A balesetből alig emlékszem valamire. A kórházban tértem magamhoz, szinte fel sem fogtam, mi történt. Nyílt lábszártörés, bokarepedés, orrcsonttörés, agyrázkódás volt a diagnózis, és a fogaim is károsodtak.

A hónapok óta tartó gyógytornának és az orvosi segítségnek köszönhetően Katalin már tud állni bot és járókeret nélkül. A sebész azonban nem biztatja gyors felépüléssel. – Eddig állómunkát végeztem, amit félő, hogy az elkövetkezőkben nem tudok folytatni.

Katalint a gázoló, G. A. meglátogatta a kórházban. Az asszony nem akar neki rosszat, nem szeretné, hogy elveszítse a munkáját vagy eladósodjon, hiszen – mint mondja – neki is van családja. – Az engem és családomat ért veszteséget ezzel úgysem lehetne pótolni. Azt azonban fájlalom, hogy egy tönkrement életnek mindössze harmincezer forint az ára. Másnap valószínűleg ugyanúgy autóba ült az a férfi, amit meg kellene tiltani egy ilyen baleset okozójának. Fellebbezésnek helye nincs, mindössze az autó vezetője folyamodhat enyhítésért a bírósághoz. Úgy gondolom, az igazságszolgáltatás nem azoknak szolgáltat, akiknek szükségük lenne rá. Szeretném, ha a Kisalföld olvasói okulnának a történetemből.

– A jog egyedi esetekre alkalmaz szankciót, a büntetési tételek viszonylag széles skálán mozognak – tudtuk meg Lászlóffy Gabriella jogásztól. – A bíróság, mikor azt mérlegelte, hogy a büntetés nyomatékosításaként szükség van-e a járművezetéstől való eltiltásra, figyelembe vette, hogy az illető okozott-e hasonló balesetet, figyelmetlen volt-e, de azt is, hogy a sérült milyen ruházatot viselt. A törvény lehetőséget ad a többféle büntetés közüli választásra, de annak minden féllel szemben megnyugtatónak kell lennie.

Cziráki Viktória

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgárháborús filmben statisztálnak

Az HBO gyártásában készülő tévésorozathoz válogattak statisztákat Sopronban. A válogatás este hatig tartott, de már déli 12 órára összegyűlt a szükséges számú jelentkező. Az 1790-es években játszódó film háttérszereplőinek ün-neplő tömeget kell alakítaniuk a fertődi kastélyban. Tovább olvasom