Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Harminc téma a közgyűlés előtt

Május havi közgyűlését tartja csütörtökön Sopron képviselő-testülete. Az ülésen több mint harminc témát vitatnak meg a városatyák, köztük több helyi rendelet módosítását.
A testület elé kerül a Soproni Fürdőüzemeltető és Kereskedelmi Kft., valamint a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. végleges vagyonmérlege, a városüzemeltetési feladatok ellátásáról szóló szerződés módosítása. Sopron zöldterületeinek, parkjainak állapotáról és fejlesztésük irányairól tájékoztatót ismernek meg a képviselők, akik várhatóan változtatnak a parkolóhely létesítéséről szóló önkormányzati rendeleten.
Beszámoló készült a város nagyberuházásainak helyzetéről, illetve a konferencia- és kulturális központba tartandó konferenciák és más rendezvények szervezéséről. Tájékoztatót állítottak össze a közgyűlés számára a helyi adórendszer felülvizsgálatáról és a magánszemélyek kommunális adója bevezetésének lehetőségeiről. Módosítják a lakások elidegenítéséről és a lakbérekről szóló rendeleteket, a vagyonrendeletet és a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló helyi szabályozást is. Napirendre kerül az ingatlan-elidegenítés és -vétel, ezenkívül újra téma lesz a vagyonkezelői szervezet létrehozása.
A képviselők döntésén múlik, hogy a Petőfi tér 3. szám alatti ingatlan egyháznak történő átadásáról szóló megállapodást felbontják-e, Eisenstadttal bővül-e Sopron testvérvárosainak köre, s lesz-e Sopronnak hosszú távú hulladékkezelési és -hasznosítási koncepciója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fokozott biztonságért

A Magyar Posta Rt. Soproni Postaigazgatósága a többi igazgatósághoz hasonlóan rendkívüli biztonsági… Tovább olvasom