Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Hármas ikrek Nagycenken

A nagycenken élő Kipke krisztina 3 egészséges fiúnak adott életet, így a család most már hattagúra bővült.
Tóth András és Kipke Krisztina kislányukkal, a tizenkét éves Dorottyával két éve élnek Nagycenken. Egy hónappal ezelőtt hattagúra bővült a család, Budapesten megszületett a három várva várt kisfiú.

A nagycenki házban meglepően nagy a nyugalom, a három egy hónapos baba jóval nagyobb hangzavart is tudna kelteni. Gergely András, Ferenc Márton és Kristóf Péter tele pocakkal fekszik a kiságyban.

A három baba december 22-én született Budapesten, a SOTE 1-es számú női klinikáján. A két nagyobb majdnem három kilóval, 2850 és 2780 grammal, a pici Ferkó 1980 grammal látta meg a napvilágot.
– A nagyobb babákkal már a születésük utáni napon lemehettem a gyermekágyas osztályra, Ferkónak azonban még hazatértünk után is a soproni Erzsébet-kórház koraszülöttosztályán kellett maradnia.

Itt olyan jó ellátásban, kényeztetésben volt része, hogy másfél hét alatt 550 grammot gyarapodott – meséli az édesanya, Kipke Krisztina.
– Dorottya nagylányunk, aki már tizenkét éves, nagyon vágyott kistestvérre. Sokat kellett várnunk, mire végre megszülettek a picik. A SOTE 1-es számú női klinikáján vettünk részt lombikbébiprogramban. A terhesség eleje nehéz volt, épp a legnagyobb nyári melegben teltek az első hónapok, aztán később minden rendben ment, csak az utolsó hetekben kellett a kórházba feküdnöm – mondja Krisztina.

Az ikrek szépen fejlődnek, tápszert nem, csak anyatejet kapnak. A szülők segítségére vannak a nagymamák, egyikük Budapestről, másikuk Esztergomból utazik rendszeresen az unokákhoz. Sokat segít Dorottya is, büfiztet, pelenkáz. Egyelőre az édesapa, András, aki szállodai üzemeltetési igazgató, is otthon lehet a babák közelében, de neki hamarosan dolgoznia kell. Krisztinának azonban, aki ügyfélmenedzser egy banknál, az elkövetkező évek kizárólag a családról és a babákról szólnak majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utasok nélkül indult a vonat

Petőházán a szemtanúk elmondása szerint legalább15-18 felszállni készülő utast hagyott a peronon a Sopron felé induló vonat hétfőn reggel 7.53-kor. – Legalább 20-25-en várakoztunk a petőházai vasútállomás peronján a Sopronba tartó vonatra, amely ezúttal pontosan érkezett – mesélte Bieder Dániel 17 éves petőházi diák, aki testvérével, Laurával maradt le sokadmagával a reggeli járatról. Tovább olvasom