Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Hárman indultak a posztért

Sopronhorpácson vasárnap időközi választást tartottak a korábbi polgármester lemondása miatt előállt helyzet orvoslására. A szavazófülkében három polgármesterjelöltre voksolhattak a helybéliek, akik közül a legtöbben az eddigi alpolgármestert tüntették ki bizalmukkal.
A nyolcszázhetvenhárom lelket számláló község, Sopronhorpács idén február közepétől polgármester nélkül maradt: a falu első embere lemondott tisztségéről. Ha a tegnapi időközi választáson minden arra jogosult sopronhorpácsi voksolt volna, akkor az illetékes bizottság vasárnap este hétkor, az urnák lezárását követően hatszáznyolcvanhárom szavazócédulát számolt volna össze.

Ösztönzés a részvételre

– A faluban a tavaly őszi helyhatósági választáson hatvannyolc százalékos volt a részvételi arány. Úgy néz ki, ez alkalommal nem fogunk csúcsot dönteni. Dél van, s még csak alig húsz százaléknál tartunk – tudtuk meg a szavazatszedő bizottság elnökétől, Molnár Jánostól. – Egyébként minden a legnagyobb rendben zajlik – tette hozzá a falu jegyzője, Czupy Jánosné. – Sokak szerint a három jelölt közül az lesz a győztes, aki a leghatékonyabban tudja ösztönözni táborát a részvételre.
Kiss István hivatásos határőr kötelességének érzi, hogy minden választásra elmenjen. – Jómagam múltkor is arra voksoltam, aki végül megnyerte a választást, kíváncsi vagyok, ez most is így lesz-e – említette. – A korábbi jó polgármesternek tűnt, de konkrét választ nem kaptunk tőle, miért is mondott le.

„ Jobbnál jobbak közül..."

A gyesen lévő kismama, Vargáné Kiss Mónika tősgyökeres sopronhorpácsi. – Tavaly ősszel is, most is hárman indultak a tisztségért, bár ez a három nem azonos a korábbi hárommal – magyarázta. – Jó, hogy többen jelentkeztek polgármesternek. A férjemmel alaposan megvitattuk, kire szavazzunk. Reméljük, ő lesz a győztes...
– Egy éve élek Sopronhorpácson, ide nősültem – mondta Varga Károly hivatásos tűzoltó. – Bizakodom, hogy bárki is lesz a polgármester, jobbnál jobbak közül választottunk...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hármas ikrek Sopronból

Győrött születtek meg a soproni hármas ikrek, de kivételesen nem a hagyományos Győr–Sopron… Tovább olvasom