Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Hárman az eltűntek listáján

Sopron - Tavaly ilyenkor a soproni kapitányságnál öt felnőttet kerestek, jelenleg hárman vannak az eltűntek listáján.

Korábban már írtunk arról, hogy a gyerekek is adnak munkát a rendőröknek. Az évek óta keresettek közül az alig felnőttkorú nővérek, Sz. D. és Sz. K. mára előkerültek, és a tavalyi cikkünkben eltűntként szereplő hölgy, Z. É. is lekerült a körözöttek listájáról. Ő 2007 óta – Sz. D.-hez hasonlóan – egy ausztriai bárban dolgozott, csak éppen erről nem szólt senkinek. Sz. K. élettársához költözött, ő is sértetlenül került elő. Mindannyiukat hivatalos ügy szólította Sopronba, így sikerült a nyomukra bukkanni.

– Sopronból az elmúlt egy esztendőben 122-en tűntek el, felnőttek és gyerekek egyaránt – mondta el portálunknak Béni Boglárka, a vádelőkészítő alosztály főtörzsőrmestere. Fiataloknál az intézeti szökés a gyakoribb, de családból is elkóborolt 6 gyermek és 8 fiatalkorú.

Intézetből mintegy 90 szökést jelentettek, családból 8 férfi és 8 nő tűnt el.

Gosztola Gizella
Gosztola Gizella

Kiderült, az intézeti gyerekek egy része notórius szökdöső, többen ki is jelentik, amint lehet, újra meglépnek. A rendőrségtől megtudtuk, a bejelentés után azonnal elkezdik a nyomozást, így a tavaly nyár óta eltelt időszakban egy férfiholttestet is találtak, és ősszel egy fiatalkorú fiúra is holtan bukkantak rá. A szakember elmondta, a körözöttek közül 21-en 15 napon belül előkerültek, 35 személyt 15–30 napon belül megtaláltak, 31–60 napig 42 embert kerestek, 61–90 napon belül 18-an kerültek elő, 121–150 napig 2-en bolyongtak, 150 napon túl egy embert, 180 napnál hosszabb ideig 3 eltűntet kerestek.

Csapó Zoltán
Csapó Zoltán

A hatóságok még mindig keresik Csapó Zoltánt, aki 2007 őszén 33 évesen Brennbergbányáról ment el búcsú nélkül. Több mint öt éve tűnt el Bschadenné Gosztola Gizella. Néhány hete kutatnak a 15 esztendős Vajda Edina után, aki a Doborjáni-iskolából tűnt el. Jelenleg ők hárman szerepelnek a soproni kapitányság eltűntjei között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Herényi: A pártok a gondok helyett magukkal foglalkoznak

Ágfalva – A kampány már elkezdődött, azt tapasztaljuk, az igazi problémák megoldása helyett az… Tovább olvasom