Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Harmadik díszdoktori címét kapta Horváth Péter

Tiszteletbeli doktorrá avatták a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetemen az IFUA Horváth & Partners alapítóját, a magyar-német Horváth Pétert.

A Stuttgarti Egyetem emeritus professzorának korábban a Budapesti Corvinus Egyetem és a németországi European Business School is adományozott díszdoktori címet.


Horváth Péter 1937-ben született Sopronban, később ott érettségizett. 1956-ban elhagyta Magyarországot. Németországban, Aachenben szerzett gépészmérnöki diplomát 1962-ben, majd 1965-ben a Müncheni Egyetemen végzett mérnök-közgazdászként. Tanársegéd lett, fokozatosan emelkedett a tudományos ranglétrán, 1975-ben a Darmstadti Egyetemen lett professzor. 1981-ben a Stuttgarti Egyetem kontrolling tanszékének vezetőjévé nevezték ki. Ugyanebben az évben megalapította stratégiai és menedzsment tanácsadó cégét, az IFUA (Institut für Unternehmensanalysen)Consultingot, mai nevén a Horváth & Partners GmbH-t. 1989-ben Magyarországontársaival létrehozta az IFUA Horváth & Partners Kft-t. Ma Stuttgart,Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, München, Bécs, Zürich és Budapest mellett Bukarestben és Abu Dhabiban is van irodája a cégnek, amely több mint 400 embert foglalkoztat.

A Horváth & Partners 2006-tól tagja a független tanácsadó cégeket tömörítő nemzetközi Highland Worldwide hálózatnak. Horváth Péter már visszavonult a cég operatív vezetéséből, de elnöke a nemzetközi csoportot összefogó Horváth AG felügyelőbizottságának, s a tudományoséletben is aktív. 2002-ben a vállalati működés vizsgálatára kutatóintézetet alapított International Performance Research Institute (IPRI) néven. AStuttgarti Egyetemen 2005 óta emeritus professzor. Több mint 50 könyv szerzője, cikkeinek száma jóval meghaladja a 200-at. Világszerte a kontrolling egyik szülőatyjának tekintik.

Olvasóink írták

  • 2. rozinéni 2011. szeptember 10. 18:30
    „gratulálok:))”
  • 1. bali00004 2011. szeptember 08. 17:50
    „a mázlista!:-)) már a 3-dik:-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tegye lapátra, így mindenkinek jobb lesz!

A Sopron Holding Zrt 100 lapátot oszt szét a gondos belvárosi házak és üzletek tulajdonosai között. Tovább olvasom