Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Hangfelvétel a süttöri templomban

Fertőd - Kétszáz éve, május 31-én hunyt el a világhírű zeneszerző, a vonósnégyes kitalálója, Joseph Haydn. Emléke előtt az egész világ adózik, köztük Fertőd is: mától vasárnapig nagyszabású koncertekkel tisztelegnek Fertődön.

– A fertődi önkormányzat és a kastélyegyüttes kezelője, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága (MNG) külön-külön, de előre egyeztetve emlékezik Haydnra, halálának 200. évfordulójára – mondta elöljáróban Fülöp Géza polgármester. – Az MNG szervezésében a Concerto Armonico kamaraegyüttes és Spányi Miklós csembalóművész ma, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus szombaton lép közönség elé a kastély dísztermében este fél 8-kor. Mindnyájan Haydn-műveket is interpretálnak. Önkormányzati rendezvényként szombaton este 6-kor a fertőd-süttöri templomban a traunwaldcheni (Németország) énekkar, a kapuvári Haydn kórus és a pomogyi (Pamhagen) énekkar egyházzenei hangversenyét hallhatják az érdeklődők. Vasárnap három koncert lesz Fertődön: az MNG részéről a díszteremben déli 12 órakor a berlini Akademie für Alte Musik Haydn-hangversenye ígér zenei csemegét. A fertődi önkormányzat szervezésében, Haydn halálának 200. évfordulója alkalmából, a fertőd-süttöri templomban este 6-kor a Capella Savaria, a Capella Cantorum és Zádori Mária Haydn-műsora csendül fel. Köszöntőt mond Szokolay Sándor Kossuth-díjas zeneszerző. A nap másik fénypontjaként vasárnap este 9-kor az Esterházy-kastély dísztermében az Osztrák–Magyar Haydn Zenekar tiszteleg a nagy zeneköltő előtt Fischer Ádám vezényletével.

Joseph Haydn kétszáz éve hunyt el. Rá emlékezik most az egész világ, így Fertőd is.
Joseph Haydn kétszáz éve hunyt el. Rá emlékezik most az egész világ, így Fertőd is.


Elterelések és útlezárás

A fertőd-süttöri templomban vasárnap este 6-kor kezdődő hangversenyről hangfelvétel készül. Ennek sikeressége érdekében forgalmirend-változást vezetnek be, a Mentes Mihály utca templom előtti szakaszát lezárják. A Bartók utcából-utcába érkezők az Óvoda utca felé, a Petőháza felé-felől érkezők a Rákóczi utca, Béke utca útvonalon érhetik el céljukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt vették a marihuánát

Sopron - Egy bécsi rendszámú autó négy utasa a közúti ellenőrzés során nem tudott állampolgárságukat… Tovább olvasom