Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Hamisított pénzt keres a tolvaj álrendőr

Magát rendőrnek kiadó bűnöző pénzt csalt ki egy idős férfitól Sopronban a Csarnok utcában.
Tolvaj után nyomoznak a soproni rendőrök. A magát rendőrnek kiadó férfi vasárnap a délutáni órákban a Csarnok utcában egy idős férfi lakásába csöngetett be azzal, hogy hamis pénz után nyomoz.
– Az álrendőr felszólította az ott lakó férfit, hogy mutassa meg az otthon tartott pénzét, mert ellenőrizni szeretné annak valódiságát – tudtuk meg Csuti Kovács Krisztinától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől.

– Az idős férfi eleget tett a kérésnek és átadott az álrendőrnek negyvenezer forintot, annak ellenére hogy az semmiféle igazolvánnyal nem bizonyította rendőri mivoltát. Ezután az ismeretlen férfi azzal az ürüggyel távozott a Csarnok utcai lakásból, hogy leviszi a kollégájának is megmutatni a pénzt, de többet nem érkezett vissza.
Mint kiderült, a vasárnapi eset óta a soproni kapitányság illetékességi területén sem előtte, sem azóta nem történt hasonló bűntett. Az ügyben ismeretlen tettes ellen lopás miatt büntetőeljárás indult. A tettes harmincöt év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, normál testalkatú, szőke hajú, arca borotvált. Az elkövetéskor sötét zakót viselt világosabb nadrággal.

– A rendőrség ilyen módszerekkel nem folytat hivatalos eljárást, ezért arra kérjük a lakosságot, hogy ha hasonló esetet tapasztalnak, értesítsék a rendőrséget a 107-es vagy 112-es telefonszámon – tette hozzá a sajtóügyeletes.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogynak az apartmanok

Ez év tavaszán sokan megkérdőjelezték, a soproni önkormányzat döntését (jogilag és erkölcsileg), nevezetesen, hogy megvásárolta a fertődi építőktől a Lövér körút 33. szám alatti apartmanházat. Az ott épített üdülőapartmanok ugyanis eladhatatlanok voltak, csupán néhány kelt el közülük. A város azonban megváltoztatta a területre érvényes szabályozási tervet, így az apartmanokat át lehetett minősíteni lakásokká. Tovább olvasom