Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Hamisított csekket akart beváltani

Első látásra is hamisnak tűnő, 4000 euró értékű utazási csekket akart beváltani egy osztrák férfi az egyik soproni bankban.

Az illető ellen büntető eljárás indult, de szabadlábon védekezhet.
Az egyik soproni bank alkalmazottainak éberségének és alaposságnak köszönhetően szűrtek ki hamis utazási csekkeket. Egy osztrák férfi a pénzintézetben 4000 értékű csekket akart volna beváltani.

Ám ez nem sikerült, a tranzakció helyett a rendőrségen kellett vallomást tennie. A férfi elmondta, más ügyei miatt jött Magyarországra, s ha már Sopronban járt, gondolta pénzre váltja a csekkjeit. Hozzátette, az értékpapírokat jóhiszeműen Ausztriában vásárolta, és fel sem merült benne, hogy ezekkel gond lehet.

– A férfi vallomásának életszerűségét az is erősítheti, hogy Nyugat-Európában jelentős értékű álutazási csekket hoztak forgalomba – mondta el a Kisalföldnek Nagy István rendőrfőhadnagy, a Soproni Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezető helyettese. – Mivel nemzetközi ügyről van szó az osztrák társszervekkel is felvettük már a kapcsolatot. A férfi ellen készpénzt helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozásba szakértőt is bevontunk. Az illető szabadlábon védekezhet, a csekkeket viszont lefoglaltuk.

Olvasóink írták

  • 1. TeknőcErnő 2009. július 17. 12:04
    „Ha szabadlábon védekezhet, akkor minden bizonnyal vissza fog térni, hogy jól elítélhessék.

    Ne feledjétek barátaim, nincsen többé kopasz fej, csak seggig érő homlok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni mélygarázs: sikeres volt a tűzpróba

Sikeres volt a soproni mélygarázsban megtartott tűzoltósági gyakorlat. A kisalfold.hu megtudta:… Tovább olvasom