Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Hamis tízezrest találtak

Sopron-Kapuvár - Hamis tízezer forintost találtak az egyik soproni kaszinóban. A férfi állította, a hamis pénzt egy kapuvári játékteremben kapta.
A történet Kapuváron kezdődött: egy 39 éves férfi az egyik játékautomatánál elhatározta, kipróbálja szerencséjét. Nem sokkal később ő is elámult: 260 ezer forint ütötte markát. Pénzzel a zsebében ekkor meg sem állt Sopronig, hogy belevesse magát az éjszakai életbe. S hogy itt is kipróbálja szerencséjét, felkereste a város egyik kaszinóját.

– A gondok akkor kezdődtek, amikor az egyik tízezres bankóját a játékautomata nem akarta elfogadni – mondta az üggyel kapcsolatban Milchram Ildikó őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálati alosztályának vezetője. – A kapuvári férfi kérte a kaszinó alkalmazottjait, váltsák fel neki ezt a tízezres bankjegyet. Ők ekkor tüzetesebben is megvizsgálták a pénzt, s azt gyanúsnak ítélték. Az elsődleges megállapítások szerint hamis a papírja. Értesítették a rendőrséget, a nyomozók a szóban forgó tízezrest lefoglalták, a kapuvári férfit előállították, meghallgatták, majd szabadon engedték. A bankót szakértői vizsgálatra továbbították.

– A férfi állította, hogy a hamis tízezrest a kapuvári játékteremben kapta, amikor felvette a 260 ezer forint nyereményt – folytatta Milchram Ildikó, aki részletezte: a többi tízezres bankjegy eredeti volt. A rendőrség pénzhamisítás bűncselekmény miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. Ennek során például a hamis tízezres sorozatszámát összevetik az országos adatbázisban található más álbankjegyek sorozatszámával.

Sopronban idén 39 esetben találtak hamis bankókat. A leggyakrabban az ezresek kerültek látókörbe, de akadtak hamis tíz-, sőt húszezer forintosok is. Sopronban ebben az évben egy készítőt sikerült elkapni, egy román állampolgárt, akinek büntetőügye folyamatban van.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MDF szerint közösen kellene avatni

Sopron - A pártoknak közösen, egymás munkáját elismerve kellene megszervezni a különböző városi… Tovább olvasom