Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hamis pénzből szórakoztak

Több soproni éjszakai szórakozóhelyen hamis bankjeggyel fizetett az a kapuvári társaság, amely végül lebukott.
– Sopronban ismét hamis pénz tűnt fel, ezúttal az éjszakai életben – jelentette be a rendőrkapitányság sajtótájékoztatóján Milchram Ildikó őrnagy, a vizsgálati alosztály vezetője, aki elmondta: az egyik ismert szórakozóhelyről kapták a jelzést, hogy egy társaság a számlát valószínűleg hamis pénzzel akarja fizetni.
A megadott személyleírások és a gyors rendőri intézkedések sikerrel jártak.

A rendőri akció során gyorsan elfogták azokat a kapuvári személyeket – egy 20, 27 és egy 31 éves foglalkozás nélküli nőt, valamint egy 26 éves, szintén munka nélküli romániai magyar fiatalembert –, akiknél nyolc darab húszezres és huszonhét darab tízezres címletű, összesen 430 ezer forint értékű hamisgyanús pénzt találtak. A rendőrség elrendelte a szakértői véleményezést, annyi azonban már most bizonyos, hogy a biztonsági fémszálat úgy ragasztották a fénymásoló papírból készített „pénzekre", amelyeken természetesen vízjel sem látható.

A rendőrök a kihallgatás során megtudták: a hamisgyanús bankjegyeket Romániában rendelték meg, azokat október közepén hozták az országba. Több városban is megpróbáltak „kereskedni" vele, de mivel nem találtak rá vevőt, úgy határoztak, az éjszakai szórakozóhelyeken fogják felhasználni azokat.

– A társaság két tagját, a hamis pénz megrendelőit előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, egyúttal a romániai szál felgöngyölítése érdekében fölvettük a kapcsolatot az Interpollal. Mint megtudtuk, az Interpol ilyen bűncselekmények miatt már kereste a romániai magyar férfit – tette hozzá Farkas Gábor alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság vezetője. – Hazánkban évente több száz hamis bankjegyre akadnak a szakemberek, Sopronban idén ez volt a harminchetedik eset. Az ilyen „bankjegyek" forgalomba hozóját sajnos nagyon nehéz megtalálni, hiszen több nap vagy több hét is eltelhet, amíg egy-egy fizetőeszköz pénzintézeti vizsgálaton esik át. Éppen ezért minden olyan esetnél, amikor felvetődik a gyanú, hogy nem valódi a pénz, ajánlott az azonnali rendőri segítségkérés. A pénzhamisítás bűntettének elkövetőjét 2–8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják – tudtuk meg az alezredestől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készülnek a nádaratásra

A Fertő Tavi Nádgazdaság Zrt. új tulajdonosa készül a nádaratásra. A munkához november első felében… Tovább olvasom