Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Hamarosan testvérépület születik

Sopronban a felújítás alatt lévő egykori jezsuita konviktus tömbje – a leendő zeneiskola – testvérépületet kap. Az elképzelések szerint az épületeket egy év múlva, július végén veheti birtokába a zeneiskola.
Az egykori jezsuita konviktus
A közel félmilliárd forintos beruházás során a Patak utcai régi épület szükséges átalakítása megtörtént, már a külső és a belső vakolásokat végzik a szakemberek – tudtuk meg Kantó Imrétől, a kivitelező cég építésvezetőjétől.
A konviktus melletti területen hatszáznyolcvannégy négyzetméteres mélygarázs épül, ennek alapozásával és szerkezeti kialakításával is lassan elkészülnek a kivitelezők. Efölé húzzák fel a meglévő háztömb testvérépületét, amely ha nem is lesz teljesen ugyanolyan, mint a másik, jellegzetességében mégsem tér el tőle. A régi épületben kap helyet – néhány tantermen kívül – az ütős- és a néptáncterem, a tanári szoba, a büfé-kávézó, a könyv- és hangtár. A hangversenyteremhez öltöző és zuhanyozó is létesül. Az új tömbben pedig nem kevesebb, mint huszonöt tanterem szolgálja majd a helyi zeneoktatást. A két épületet sajátos hídszerkezet köti majd össze, szabad teret – udvart – hagyva a tömbök között.
A munkák ugyan jó ütemben zajlanak, de a telek sarkán álló transzformátorház lebontásával elhárul az akadálya annak, hogy az építkezés üteme még nagyobb lendületet nyerjen. Erre a közeljövőben kerülhet sor, amikor az elkészült új trafóház műszakilag is átveszi a régi feladatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kié lesz a Fertő tó Szépe?

Szélhámossággal vádolja a Totáldivat Színházat a Videopress Menedzseriroda, mert véleményük szerint… Tovább olvasom