Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Hamarosan megműtik Alexandert

Megérkezett a peresztegi kisfiú, Árvai Alexander PET/CT-vizsgálatának eredménye, amely azt mutatja, az eddigi kezelések eredménytelenek voltak.

Megérkezett a peresztegi kisfiú, Árvai Alexander PET/CT-vizsgálatának eredménye, amely azt mutatja, az eddigi kezelések eredménytelenek voltak. Szülei abban reménykednek, hogy napokon belül megműtik Debrecenben.

Elszállt a remény

Hiába reménykedtek a kis Alexander szülei, hogy a korábbi kemoterápiás és más kezelések eredményesek lesznek, és az agytörzsi daganat visszahúzódik. A remény a hétvégén szállt el, amikor megérkezett a budapesti Pozitron Diagnosztikai Központ eredménye a PET/CT-vizsgálatról.

– Sajnos a daganat nem húzódott vissza, ezért az egyetlen lehetőség, hogy Debrecenben megműtik Alexandert – mondta a kicsi édesapja, Árvai Levente. – Ez a mostani vizsgálat a daganat élettani jellemzőit vizsgálta.

Két hónapja hiába vártak

Mint arról a Kisalföld többször is beszámolt (legutóbb június 6-án, Vizsgálták Alexandert címmel), Alexandernél másfél évvel ezelőtt diagnosztizálták a daganatot. Ezt követően különböző kezelések vártak rá, s hogy milyen eredménnyel, azt volt hivatott kideríteni a múlt heti vizsgálat, amelyet soron kívül és térítésmentesen végeztek el a Pozitron Diagnosztikai Központban, mert az OEP által támogatott vizsgálatra már közel két hónapja hiába vártak...

Operáció Debrecenben gammakéssel

– Ezen a héten egy újabb PET/CT-vizsgálat következik annak érdekében, hogy pontosan behatárolják a daganat elhelyezkedését, méreteit – folytatta az édesapa. – Ezt követően dr. Baranyai Tibornak, a soproni kórház főigazgató főorvosának a közbenjárására Debrecenben műthetik meg Alexandert egy Magyarországon most bevezetésre kerülő eljárással, az úgynevezett gammakéssel. Június 15-től operálnak ezzel a módszerrel, hisszük, hogy az elsők között lehetünk, s végre meggyógyul Alexander.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobiladóvevők: veszélyes(?) sugárzás

Életveszélyes sugárzást bocsátanak ki a mobiltelefonok működéséhez szükséges antennák – véli… Tovább olvasom