Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Hamarosan kezdik osztani a tankönyveket

Sopron - A legtöbb iskolába már megérkeztek az idei tankönyvek. Az árak elég borsosak: a legolcsóbb csomag 7–8 ezer, a legdrágább több mint harmincezer forintba kerül.
Két hét van hátra iskolakezdésig és a soproni iskolák többségébe már megérkeztek az új tanévhez szükséges könyvek. A szülőknek mélyen a pénztárcába kell nyúlni, főként, ha idegen nyelvhez szükséges könyvet, munkafüzetet is előír az iskola.

– Augusztus 27-én, hétfőtől szerdáig tart a könyvosztás, de az iskola hirdetőtábláján mindenki pontosan megtudhatja, mikor veheti át a tankönyveket – mondta el Horváthné Kovács Ibolya, a Lackner-iskola pedagógusa. – Az elsősök csomagja a legolcsóbb, 7230 forint, a legdrágább a nyolcadikosoké, 14.650 forint. Természetesen idén is lesznek, akik ingyenes tankönyvcsomagra jogosultak, ők térítésmentesen kapják meg a munkafüzeteket is.

A Széchenyi István Gimnázium tanulói még a Győri úti épületben vehetik át a könyveket szeptember 3-án és 4-én. A legolcsóbb csomag itt 7900, a legdrágább 30.100 forint.

Általános tendencia, hogy az árat jelentősen drágítja, ha nyelvkönyveket is tartalmaz a csomag. Aki idősebb testvértől örökölt tankönyveket, vagy beéri könyvtári kiadással, annak némileg alacsonyabb lesz a vételár.

A Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskolában szintén tanévkezdéskor, szeptember 4-től vehetik meg a könyveket a diákok. Hoczek László pedagógus elmondta, a legolcsóbb csomag 8–10 ezerbe, a legdrágább körülbelül 30 ezer forintba kerül. Utóbbi az elsősök csomagja, mely tartalmazza a további években is szükséges atlaszokat, feladatgyűjteményeket is.

Ebben a tanévben módosult a kedvezményre jogosultak köre. A három- vagy többgyermekes családban nevelkedők, a tanulási nehézséggel küzdők, illetve a fogyatékkal élők kaphatnak kedvezményes tankönyveket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vasfüggöny leomlott

Sopronpuszta - A Páneurópai Piknik helyszínén, Sopronpusztán emlékeztek meg az 1989-es… Tovább olvasom