Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Hamarosan felújítják a Rákóczi utcai átjárót

Életveszélyre hivatkozva azonnali hatállyal megtiltotta a megyei kormányhivatal járási építésügyi hivatala a Rákóczi utcai átjáró használatát. Szakértőt is kirendeltek, aki viszont azt mondja, még tűrhető a helyzet. A holding megerősítette a boltozatot.

A Rákóczi utcai átjáró áldatlan helyzetével már többször foglalkoztunk, legutóbb azért, mert a garázstulajdonosokkal egyeztetett a holding.

A legtöbb probléma abból ered, hogy az ingatlan részben önkormányzati, részben magántulajdon, vannak itt bérlakások, saját és bérelt gépkocsibeállók, ráadásul hatalmas gyalogos- és kerékpáros-forgalom jellemzi.

Ezért is okozhat problémát a megyei kormányhivatal járási építésügyi hivatalának határozata, amely az átjáró használatát azonnali hatállyal megtiltja.

A birtokunkba került dokumentum szerint a hatóság kötelezi a tulajdonosokat – köztük a soproni önkormányzatot – az átjáróban tapasztalt élet- és balesetveszély haladéktalan megszüntetésére, ellenkező esetben féltől egymillió forintig terjedő pénzbírságot ró ki.

A holding vasgerendákkal tette biztonságossá a boltozatot.
A holding vasgerendákkal tette biztonságossá a boltozatot.


„Az ingatlanon lévő lakóépület átjárója életveszélyes állapotban van, az átjáró mennyezetén erőteljes falrepedés látható, a boltozat deformálódott" – tartalmazza a határozat. Az udvaron belül található magántulajdonú garázsok a lezárást követően gépjárművel megközelíthetetlenné válnak, ezért az autósok tanácstalanok...

– Nem kell aggódni, a tulajdonos önkormányzat intézkedett, a holding megerősítette a boltozatot, az átjárót továbbra sem kell lezárni – tudtuk meg Komornoki Lászlótól, a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatójától. A helyzet megítélését segíti egy szakértői vélemény is, ami szerint igaz, hogy az udvar felőli szélső dongaboltozat berogyott, az átjáró kapualjának tartószerkezeti minősítése még tűrhető.

„A szerkezet kijavítható, ennek célszerű módja a sérült boltozat elbontása és újrafalazása a tetőszerkezet ideiglenes alátámasztása mellett" – tartalmazza a szakértői vélemény. Komornoki Lászlótól megtudtuk, az ideiglenes megerősítés egyrészt a közlekedőket védi, másrészt lehetőséget ad a kapualj felújítására, ami hamarosan meg is kezdődik. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyet kell aludni: kedden nyit a VOLT

Sajtóbejáráson mutatták be az épülő fesztivált, kedden délután pedig megnyitja kapuit a 21. VOLT.… Tovább olvasom