Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Halálos közúti balesetek: hétből öt a soproni térségben

A 2011. évben történt közlekedési baleseteket elemezve megállapítható, hogy megyénkben 2011. április 13-ig 7 halálos baleset történt,ebből öt a soproni térségben.
Ez a szám igaz, hogy -30 %-al kevesebb, mint 2010 év hasonló időszakában történt 10 halálos baleset, azonban ez a szám is jelentős, figyelemmel arra, hogy a 7 baleset közül 5 a Soproni Rk. illetékességi területén következett be.

A halálos balesetek főbb okai a következők voltak: szabálytalan előzés, sebesség nem megfelelő megválasztása, elsőbbségi jog meg nem adása.

A megyei közlekedésrendészeti osztály -ezen belül a megyei közlekedési balesetmegelőzési bizottság valamint a forgalomszervezési kiemelt főelőadó- a bekövetkezett halálos balesetek helyszínén folyamatosan végzi a forgalomtechnikai felülvizsgálatot, majd az esetleges forgalomtechnikai beavatkozási javaslatok tekintetében keresi meg az illetékes hatóságot. A halálos baleseteket a megyei közlekedésrendészeti osztály a hatáskörébe vonja, majd annak vizsgálatát is lefolytatja. A vizsgálat során a szakértői véleményeket figyelembe véve külön elemezzük azokat az okokat, melyek a belesetek bekövetkezéséhez vezettek, majd ezen okok megelőzésére helyezzük a hangsúlyt és tesszük meg a szükséges intézkedéseket - olvasható a Győr-Moson-Sopron megyei Balesetmegelőzési Bizottság közleményében.

Április hónapban folyamatosan hajtjuk végre megyeszerte a kerékpárosok közlekedés-biztonságának javítása érdekében tett közúti ellenőrzéssorozatot. A közeljövőben több fokozott sebességellenőrzési akció kerül végrehajtásra, amelyet a Soproni Rk. illetékességi területére koncentrálva fogunk végrehajtani. A fentieken túl a megyei forgalomellenőrző alosztály az elkövetkezendő időszakban intenzívebben fogja a Soproni Rk. területére irányítani a sebességmérő berendezését, tehát a közlekedők a megszokottnál többször találkozhatnak majd sebességméréssel.

A megyei közlekedési balesetmegelőzési bizottság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közlekedés biztonságáért mindannyian sokat tehetünk.

Leadképünk illusztráció - a szerk.

Olvasóink írták

 • 7. coolzsu 2011. április 16. 20:03
  „ez azért van, mert ma már minden ba.om kaphat jogsit, ha van elég pénzre rá!.... nemhogy érettségi, a 8 ált. oszt. se kell hozzá, de még írni-olvasni se kell, hogy tudjon!:.. az ilyennek hiába is magyaráznak bármit! sokmillás dög van alatta, és ő a császár, akinek mindent szabad!.. hogy meghalt valaki? bocs, majd a jövő héten megjövő új kocsival jobban figyelek... frászt... aki egyszer halálos balesetet okoz, annak az életben soha többet nem adnék jogsit! soha többet!”
 • 6. MotorosPista 2011. április 15. 21:15
  „Az igazán fontos embereket megvárják, minek sietni?”
 • 5. Tonxy 2011. április 15. 20:30
  „Tetszik a cikkben a következő rész: "tehát a közlekedők a megszokottnál többször találkozhatnak majd sebességméréssel." Maximum úgy találkoznak sebességméréssel hogy egyszer csak megjön a csekk hogy fizetni kell. Sokkal hatásosabb lenne ha ki is vennék a gyorshajtót rögtön. Mert így inkább csak büntetés a cél nem a megelőzés.”
 • 4. Annny 2011. április 15. 13:39
  „Nem értem,hogy a sok hülye hogy nem gondol bele,hogy ártatlan családok életét teheti tönkre...”
 • 3. Csetneky 2011. április 15. 11:54
  „Ha az elsőbbséget nem adják meg, illetve beláthatalan kanyarban előznek, azon a traffipax nem segít.”
 • 2. info2009* 2011. április 15. 11:44
  „Nyugat/Europaban az ilyen helyeken DUPLA ZAROVONAL es 500 meterenkent RADAR van. Nem lenne egy baleset sem.”
 • 1. k73 2011. április 15. 11:33
  „Ma reggel munkába menet, szinte ugyan azon a helyen, ahol múlt hét csütörtöki halálos baleset történt (Kópháza-Nagycenk között) egy fekete Toyota a beláthatatlan kanyarban záróvonalnál úgy jött szembe a mi sávunkban mint szél...
  Az előttem menő kocsival rendesen a patkán jártunk, hogy elkerüljük az ütközést...
  Mikor visszatért a sávjába, már kezdte is a következő előzést!
  Az ilyen ámokfutókat kéne kiszűrni valahogy!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrákok karambolja Sopronban - halálos áldozatot követelt a baleset

A kismartoni kórházban elhunyt az a pomogyi/Pamhagen-i hölgy, aki vasárnap Sopronban szenvedett… Tovább olvasom