Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Halálos baleset Sopronban - Első fokon hat év hat hónap az ittas sofőrnek

Első fokon 6 év 6 hónap börtönbüntetést kapott az a férfi, aki tavaly január 10-én ittasan okozott halálos kimenetelű balesetet.

Szinte pontosan egy éve, január 10-én borzasztó baleset történt az Ágfalvi úton este 8 óra után. Egy akkor 39 éves férfi ittasan és jogosítvány
nélkül vezette autóját a Pozsonyi úti vendéglátóhelyről az egész városon át az Ágfalvi útig, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsival. A vétlen autó egyik utasa, egy 19 éves lány menthetetlen sérüléseket szenvedett, a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A másik utast is súlyos állapotban vitték kórházba, hatvan napig tartott a gyógyulása. Az elkövető hiába szaladt el a helyszínről, a rendőrök hamar elkapták.

Az illető büntetőperében a Soproni Járásbíróságon dr. Gajdos Anikóbíró és tanácsa hozott első fokon ítéletet.A 39 éves férfi ittasan és jogosítvány nélkül vezette autóját, majd frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsival, amelyben egy fiatal lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően életét vesztette. Fotó: archívum           


– Kapcsolatba lépett azóta akár ügyvédje útján a gyászoló családdal? – tette fel a kérdést dr. Czinege Helga vezetőügyész az előzetes letartóztatásból rabszíjon hozott vádlottnak a tárgyaláson.

– Nem – hangzott a felelet.
Az ügyész perbeszédében az ittas autóvezetés következményeit, esetünkben a segítségnyújtás elmulasztását, a felelőtlen magatartás társadalmi veszélyességét részletezte. Márpedig minden tizedik balesetben az alkohol is közrejátszik.

Az elhunyt lány családjának ügyvédje arról is szólt, nem volt senki, aki megakadályozta volna a bort, pezsgőket és söröket ivott férfit, hogy autóba üljön. A vádlott védője – az enyhítő körülményekre fókuszálva – többek között kijelentette: „a vádlott 39 éves koráig büntetlen volt, az majdhogynem érdem a mai világban"...

Az utolsó szó jogán a vádlott papírról felolvasott vallomásában megbánásról tett tanúbizonyságot. Dr. Gajdos Anikó bíró és tanácsa ezt követően hat év hat hónap börtönnel sújtotta a férfit halált okozó ittas járművezetés és a segítségnyújtás elmulasztása bűntettéért. A vádlott enyhítésért fellebbezett, ezért a büntetőper a Győri Törvényszéken folytatódik.

Az utolsó szó jogán a vádlott papírról felolvasott vallomásában megbánásról tett tanúbizonyságot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni volt trafikossal szemben vesztett pert az állam Strasbourgban

Többen, köztük egy soproni volt trafikos is beperelte az államot, miután a trafiktörvény miatt… Tovább olvasom