Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Halálos baleset a vasúti átjáróban

Egy 84 éves soproni asszonyt gázolt halálra egy ausztriába tartó vonat csütörtökön Frankenburg úti vasúti átjáróban. Az idős nő háromnegyed nyolc körül kerékpárral érkezett - felülről, a Béke út felől - az átkelőhöz és vélhetően nem vette észre a lámpa piros jelzését.

Egy 84 éves soproni asszonyt gázolt halálra egy ausztriába tartó vonat 
csütörtökön a Frankenburg úti vasúti átjáróban. Az idős nő háromnegyed nyolc körül kerékpárral érkezett - felülről, a Béke út felől - az átkelőhöz és vélhetően nem vette észre a lámpa piros jelzését.

Már a síneken volt, mikor a szerelvény dudálva próbálta figyelmeztetni a veszélyre. A vonat fékezett, de megállni már nem tudott, elgázolta az asszonyt, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A helyszínelés idejére leállítoták a vasúti forgalmat.

A Sopronból 7.41-kor Wr. Neustadtba indult személyvonat 9.40-ig vesztegelt az átjáró közelében, az utasokat vonatpótló autóbusszal szállították Ausztriába. A rendőri helyszínelés fél 10-ig tartott.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. orgona 2008. április 20. 01:27
  „Sajnalom hogy igy törtent de mind figyelmetlenseg, mint altalaban a legtöbb baleset!Ha mindenki odafigyelne a dolgara nem törtennenek meg ilyen estek,de sajnos figyelmetlenek vagyunk, vagy nem vesszük komolyan a szabalyokat!”
 • 34. ?!? 2008. március 10. 23:07
  „Kedves Unoka!
  A számmra ellentmondásos volt a dolog, de ha így volt akkár ebben a formában értem amit írtál abban a hozzászólásodban.”
 • 33. Unoka 2008. március 10. 23:04
  „Ja bocsánat! pontosítok...
  A nagymamámat deréktól lefelé láttam a sín egyik oldalán, úgy hogy a talpa felém nézett, a felsőteste pedig az aluljáró felőli oldalon, arccal a földnek helyezkedett el... Komolyan ez a lényeg??? Erre kíváncsi mindeki??? Nevetséges...

  ?!?-t (jó név) biztos megrázta anno az a baleset a rokonával, ha ennyire rátapintott a "lényegre" a levelemben... Jól esett...”
 • 32. B. 2008. március 10. 09:05
  „?!? !
  No ezek után még kevésbé értem lényeget megragadó hozzászólásod. Jó lenne felülemelkedni már ezen, nem gondolod?

  Unoka, őszinte részvétem az egész családnak!

  Bogyó”
 • 31. ?!? 2008. március 09. 16:23
  „Empátia!
  Az unokát le írása szerint sokkolta a látvány holott háttal állt mindennek... ez itt az ellenmondás.
  megjegyzem, hogy nekem is ütötte már el közeli rokonomat vonat, igaz még 1995-ben.”
 • 30. empátia ?!? 2008. március 09. 15:41
  „Kedves ?!?

  Szenecsés lehetsz, ha nem tudod milyen sokkoló lehet egy darabokra roncsolt emberi test látványa, mert ezek szerint még nem éltél meg ilyen helyzetet. Ha pedig valaki a közeli hozzátartozóját látja így... Nem csoda ha örökre az agyába ég a kép.

  Az Unoka hozzászólása nem egy amerikai "best seller" író regénye volt, melyben keresheted a logikai eltéréseket, vagy egy bulvár magazin sikerhajhász cikke, aminek megkérdőjelezheted az igazát.

  Ezek után tehát, ne haragudj, de nem tűnt túl őszintének a részvétnyilvánításod.

  Nem hibáztatlak érte persze, hisz mindenki másnak ez egy szokásos napi szenzáció, mint amilyeneket rendszeresen hallunk és látunk a híradóban... érdeklődve végignézzük, borzongunk rajta, és közben örülünk, hogy nem velünk, vagy a családtagjainkal történnek ilyenek.

  De valakivel MÉGIS megtörténik, és ha már olyan szerencsések vagyunk, hogy nem velünk, akkor legalább egy kis együttérzést tanusítsunk azok iránt, akiknek mindezt át kelettl élnie.

  Zsófi”
 • 29. ?!? 2008. március 09. 00:27
  „"...Egy darabig csakfigyeltem a helyet, hogy vajon mi történhetett és végül észrevettem, hogy pontosan a holttestnek háttal állok, nem részletezném... Annyira sokkolot a látvány, hogy nem tudtam tovább menni csak álltam és bambultam... Pár percig még gondolkodtam azon, hogy megforduljak-e megnézni ki az,..."

  Ha háttal álltál a holttestnek és nem fordultál meg akkor hogy a fenébe sokkolt a látvány?

  A családnak részvétem.”
 • 28. Farfalla 2008. március 08. 15:49
  „Tisztelt Illetékesek! Nagyon ideje lenne biztonságossabbá tenni azt az átkelőt, nem is tudom van-e az országban ilyen forgalmas és ilyen veszélyes (semmi lassító vagy egyéb figyelemfelkeltő)!!!! Miért kell megvárni, hogy tragédia történjen??”
 • 27. Hajni81 2008. március 08. 13:39
  „Kedves Angibaba!
  Őszinte részvétem az egész családnak!”
 • 26. Unoka 2008. március 07. 22:26
  „Ugyanaz a történet, kicsit másképp...
  Én minden reggel arra megyek biciklivel dolgozni, ahogy azon a reggelen is amikor a baleset történt...
  Ahogy közeledtem az átjáró felé, már láttam az ott álló rendőr autót, de szokásom szerint felmenetem a járdára és gurultam tovább a GYIK fele... Amikor viszont az álló szerelvény mellé értem, lefékeztem és megálltam... Egy darabig csakfigyeltem a helyet, hogy vajon mi történhetett és végül észrevettem, hogy pontosan a holttestnek háttal állok, nem részletezném... Annyira sokkolot a látvány, hogy nem tudtam tovább menni csak álltam és bambultam... Pár percig még gondolkodtam azon, hogy megforduljak-e megnézni ki az, de ránéztem az órámra és láttam, hogy sietnem kéne már, tovább gurultam... Beértem a munkahelyre, de a rosszullét nem múlt el...
  Még mondtam is a munkatásaimnak mi történt, mit láttam és hogy szarul vagyok...
  A reggeli hajtásban is végig az az egy kép volt a szemem előtt, amikor csörgött a telefon és anyukám volt az...
  "Angéla! Tudod már mi történt a mamával?..." És tudtam, egyből beugrott minden, hogy az a mama nadrágja volt a holttesten, a szokásos vaj színű nadrágja, az ő biciklijének a darabjai és az ő cipője, és én nem mentem oda hozzá, mégcsak azt sem tudtam, h ő az, csak mint a többi ember tovább mentem...
  Legszörnyűbb az az igazából, hogy velünk lakott és nem igen voltunk jóba, még arra sem emlékszem mikor és mit beszéltünk utoljára... De az az űr amit hagyott, nagyon fáj.
  Az már csak a sors iróniája, hogy eredetileg vasutas volt a nagymamám...
  Engem nagyon megrázott ez az egész, valószínűleg azért is, mert ő egy annyira erős nő volt, nem is tudtuk soha elképzelni róla, hogy betegség vinné el egyszer... 83 évesen még megmászta a több méter magas gyümölcsfákat, megszedte a gyümölcsöt és biciklivel kosarakban elvitte a piacra... Igazi "Kerti mama" volt, mi így hívtuk...
  Sajnálom, hogy részese vagyok ennek az egésznek, és hogy rajtam kívül még x másik embernek okozott a baleset egy szörnyű reggelt...
  Végigolvastam a hozzászólásokat, a részvéteket köszönjük, a Kisi nevű nyilatkozónak pedig kívánom, hogy csak egyszer élje át ugyanazt amit én és utána olvassa vissza a saját irományát!

  "Mama! Akárhogy is éltünk együtt szerettünk, a kert és a ház már nem az igazi nélküled! Hiányzol!"

  Angélád”
 • 25. fff 2008. március 07. 21:36
  „Sorompót kellene rakni minden átjáróba!!!!”
 • 24. archibald 2008. március 07. 19:25
  „Láttam a mentőket, a rendőrséget a baleset helyszínén állni nem sokkal azután, hogy megtörtént, és jó, hogy mégsem mentem oda megnézni, pedig gondoltam rá.
  Őszinte részvétem a családnak, akinek a néni hozzátartozója volt.”
 • 23. idiota 2008. március 07. 17:59
  „Kapuvári!

  A hozzászolásaidat olvasva, nem hiszem, hogy nagy kár érné az országot!

  Elgondolkodott valaki azon, hogy igazábol kit is terhel a felelöség? Hogy lehet gyalogos, és kerékpáros átjárot lassíto nélkül megépíteni.
  Az idös néni egy áldozat. A hatoságok áldozata. Még bele gondolni is szörnyü, ha vasárnapi séta közben a gyerek, dombon lefele 3 kerekü biciklivel elindul. Az hiszem 5 piros lámpa sem tudná megálitani!”
 • 22. Tigi 2008. március 07. 09:54
  „Még annyi!
  Édesapán midig arra tanított hiába a lámpa mindig nézek el jobbra balra és ha meggyőzödtem, hogy biztonságos az átkelés akkor induljak el.
  Mindig így teszek.
  Valahogy nagyon félek a vonatoktól, pedig utaztam sokat vonattal meg apukámmal is vonatoztam, de azok a vaskerekek meg az a nagy szerelvény félelmetes.”
 • 21. Tigi 2008. március 07. 09:51
  „Kapuvári!

  Ilyen halált ne kívánj magadnak, hogy darabokba szedjenek össze.
  Igaz akkor a halott már nem érez semmit, de milyen lehet a családjának!
  Szörnyű!
  Sajnálom a néni gyermekeit és unokáit, ez nagyon szörnyű.
  Meg a mozdonyvezetőt is!
  Gondoljatok bele látja, hogy valaki a síneken és hiába fékez, de azt a hatalms szerelvényt már nem tudja megállítani és mindezt végis kell néznie.
  Édesapán mozdonyvezető volt, már nyugdíjas. Örülök neki!
  Bár hála Istenek semmi balesete nem volt, de mindig úgy féltettem.”
 • 20. FREDDY/S 2008. március 07. 05:08
  „Sajnos a baleset bekövetkezett, de ilyenkor felül kell vizsgálni a biztonság érdekében, hogy ha a piros lámpát feltűnő hangjelzés is kisérné akkor az ilyen eset elkerülhető lehetne.
  Részvét a családnak.”
 • 19. kokopelli530 2008. március 07. 03:47
  „En a mozdonyvezetot is sajnalom :(((((((((((((((((((”
 • 18. GySEV 2008. március 06. 22:12
  „A félreértések elkerülése érdekében pedig csak annyit fűznék még a hozzászólásokhoz, hogy NEM ugyanazon a vágányon megy a két vonat, hanem egymás mellett. Két vágány van két különálló sorompóval és mindkettőt figyelni kell, mert nincs függésben egyik a másikával. Az egyik lehet fehéren villogó, a másik pedig piros! Mindenkinek ajánlom, hogy időnként menjen ki az állomásra és a még álló mozonyt közelről is nézze meg és képzelje el, milyen lehet, mikor megy az utcán kikapcsolt aggyal és mire észre venné, már szemben találja magát egy ilyen szörnyeteggel. Talán ez hagy némi nyomot a tudatalattiban és nem úgy megyünk majd át az átjárón, mint egy robot. Nem hibáztatom a nénit, nem ő a hibás, hogy nem figyelt, sokkal inkább ezt a rohanó világot, ahol az idő pénz, a pénz hatalom, a hatalom pedig nyűg...”
 • 17. GySEV 2008. március 06. 21:58
  „Kedves Mindenki!
  Felhívnám a figyelmet arra, hogy nem csak ebben az órában ment két vonat. Mindig kettő megy, ugyanis az egyik Mattersbugon át Wr. Neustadtig, mig a másik Ebenfurthon át Wien Südig közlekedik. Csatlakozik egyik a másikhoz, ezért egy időben egymás mellett kb. 2perc leforgása alatt két vonat is elmegy. Természetesen nem csak ez a néni nem vette figyelembe a piros jelzést és a vonatot, hanem sokan mások sem! Ezúton is kérek mindenkit, hogy körültekintően közlekedjen a vasuti átjárókban, mert 2-4-600 tonnás vonat bizony nem játékszer! Kevesen mondhatják el magukról, hogy túl élnek egy ilyet! Ez egy szörnyű tragédia, ami a mozdonyvezetőnek és a kalauznak is mély nyomot hagy az emlékezetében! Arról nem is beszélve, hogy mit élhet most át a családja, barátai!
  A családnak pedig ezúton is őszinte részvétet!”
 • 16. Maus 2008. március 06. 21:47
  „Azt, hogy egy sínpáron gyors egymásutánban két szerelvényt is indítanának, nem tudom elképzelni.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A társtelepülések kihátrálnak a cséri hulladékprojektből?

Kistérség - A települések valószínűleg nem írják alá az úgynevezett cséri hulladékprojekt… Tovább olvasom