Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Halálos baleset a körforgalomnál

Halálos baleset történt csütörtök este Sopronban a Híd utca, Balfi utcai körforgalomnál. Életét vesztette egy idős asszony.

Az elsődleges rendőri vizsgálat szerint a terepjáróval közlekedő soproni férfi - aki a helyszíni vizsgálat szerint nem volt ittas - gépkocsija elejével fellökte az asszonyt, aki súlyos sérülése miatt a helyszínen elhunyt.

A sofőr ugyanakkor állítja: még sikerült megállnia, az asszony megijedt, hátrahőkölt, s emiatt esett el.A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az esetet.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. t.b. 2009. december 21. 17:56
  „Tapasztalatom szerint, nem a körforgalommal van a baj(kiv. az említett 2 helyen, mert oda lámpa kéne), hanem, hogy Magyarországon az emberek többsége nem tudja használni.Tudtommal nincs bal kéz szabály, de körforgalomban jobb se!!!!”
 • 62. hehe08 2009. december 19. 12:51
  „Részvétem a családnak!

  Az a kereszteződés a kossuth utcaival együtt egy VICC!!!!!

  oda nem körforgalmat kell tenni hanem minden irányból stop táblát, aztán miután mindenki úgyis megáll lesz idő áthaladni normálisan a kereszteződésen.......”
 • 61. k@rika 2009. december 19. 12:18
  „Soproni, igazad van!

  csillag78: n.c.”
 • 60. soproni 2009. december 19. 12:00
  „Jézusom.....már megint mit műveltek? Meghalt egy ember és ez nálatok ilyen reakciót vált ki? Okoskodás,irigység,fikázás,vitázás,agresszió.....csak ennyi jut eszetekbe?”
 • 59. boy1970 2009. december 19. 11:39
  „Sajnos ilyenkor mikor rosszak a látási viszonyok felfesthetnék az útburkolati jeleket, a közvilágítás is <moderálva> nem ér, olyan gyenge.Át kellene csak menni a határ túloldalára, ahol majd mindegyik gyalogátkelőhelynél van plusz piros szembetűnő felfestés és ott erősebb izzók vannak a lámpákban! Ez a balfi utcai körforgalom is csak vicc,figyelhetsz a másik autóra,hogy éppen mikor húz át előtted megállás nélkül,aztán meg sasolhatod a zebrát ami ott van szintén a körforgalomban.”
 • 58. 13.István 2009. december 19. 10:16
  „Helyesen : KÍVÁNOK”
 • 57. 13.István 2009. december 19. 10:14
  „csillag78!
  Már mgbocsáss nem Én irtam le vizsga szituációt !
  Az Te voltál, Én ,megbuktattalak volna mert ,ha valaki bizonytalanság miatt viszalép annak
  az az oka,hogy nem látja a szemedből a bizalmat! Pedig a közlekedés az egymás bizalmán múlik !
  Ilyenkor széles intéssel udvariasságból meg kell adni a mindenkori átkelés szándékából ott levőnek
  az elsőbbségét ! És azt sem Én irtam le ,ha most megbuktat akkot visszamegyek és megverem !!
  Gongolkodj egy kicsit ez nem más mint agresszivitás !!
  Én azért gondolom ,hogy nem vagy .... ,de nincs harag . Békés Áldott Ünnepeket és Balesetmentes Újesztendőt
  kkívánok !!”
 • 56. iparos 2009. december 19. 08:17
  „Aki pszichologiát tanult annak ne kell magyarázni, hogy miért csak kis .... ülnek a terepjáro volánja mögött.”
 • 55. Dius17 2009. december 18. 22:47
  „Alig 500méterre lakom attól a körforgalomtól. De durva ahogy mesélték nekem tegnap. A baromnak mi a f***nak kellet a terepjáro egy kicsi városban mért nem maradt a 84-sen. ???”
 • 54. Pistike 2009. december 18. 22:35
  „53. csillag78

  "Minek városba terepjáró?Nem mindegy kinek miylen autója van?"

  Nagyon nem mindegy, mert a terepjárós erősnek érzi magát és sokkal több kockázatot vállal. Mások kárára is. Azonkívül feleslegesen szennyezi a környezetét. A saját gyerekei környezetét. Dehát a szánalmas kivagyi embereknek úgysem számít... a saját családja sem...”
 • 53. csillag78 2009. december 18. 21:51
  „13."Reméllem megbuktál ,amilyen közlekedési morált képviselsz nincs
  jogod a járművezetők körébe tartozni!!Ismételj és gyakorold a zebra megközelítését
  és a megállást előtte ,mert Te is úgy jársz mint a terepjárós !"
  Ez K@rikának is szól....Jelezte a szándékát, majd elállt tőle, és aztán hirtelen elindult....Ma is ezt mondom....az iylen menjen a p...ba!!!Mert gyalogosként nem így kell közlekedni!
  És köszönöm szépen, minden kategória bejegyezve! ;)

  Ehh....Te akarod megmondani mihez van jogom,és hogy mit csináljak?Hát maradj már....AKI ...., megérdemli a sorsát....És nem buktam meg képzeld....Mindenki bosszankodott mellettem, és azt mondták, hogy sajnos az ilyen kivédhetetlen....
  Volt itt olyan hozzászólás MisiGooolf-tól, hogy kéne a gyalogosoknak, és a biciklistáknak is KRESZ....EZT A VÉLEMÉNYT OSZTOM!

  Egyesek nem látják a fától az erdőt....
  Minek városba terepjáró?Nem mindegy kinek miylen autója van?Szánalmas az ilyen hozzáállás, és egyben nevetségesek a hozzászólások némely embernél.....”
 • 52. mrqb 2009. december 18. 21:19
  „>>Ja, és miért kell a városban terepjáróval járni? Ennyire nem rosszak az utak.
  Csak azért, mert ez az a tipikus teherautó terepjáró, amit a vállalkozóink azért vesznek, hogy az ÁFÁ-ját visszaigényelhessék.
  Pont akkor értem a körforgalomhoz, mikor odaért a mentő is. Az elejét nem láttam a terepjárónak, de gondolom gallytörő rács is volt rajta...”
 • 51. Auriana 2009. december 18. 20:37
  „Szerintem akkoris rossz az új kövezéses módszer, egyébként sem szabványos, mert az útburkolati jelek festésére is van szabály, nem ám csak úgy összevissza: jogi blabla ,,ÚT 2-1.150 Közúti burkolati jelek mérete, alakja, színe és elrendezése című Útügyi Műszaki Előírás U-034 ábrája alapján a gyalogos átkelőhely színe kizárólag fehér lehet". A KRESZ 152. ábrája ugyanezt tartalmazza, hívja fel a figyelmet a hatóság, amely előírta, hogy ,,a szürke burkolatot fehér útburkolati jellel lássa el a kivitelező".

  Blablabla folytatódik: http://www.bama.hu/cikk/273488
  Bár úgyis csak én vagyok az egyetlen, akit zavar a kikövezés!”
 • 50. coolzsu 2009. december 18. 18:10
  „én egyik délután a Csengery utcában megálltam egy zebránál (a Deák suli sarkánál), hogy átengedjek két kiskölyköt, sulitáskával görnyedve a hátán... a következő pillanatban dudálva kivágott a mögöttem jövő, és biza csak egy hajszálon múlt, hogy a közben átindult két kisgyerek megúszta a gázolást.....”
 • 49. Anast 2009. december 18. 18:01
  „Ha van tábla ha nincs Sopronban majdnem minden körforgalomnál van zebra. Ezt a körforgalmat az autósok nagy ívben le***ják egyszer vártam a barátomra és unalmamban a körforgalmat néztem 10 autóból talán ha 3 lassított le én nem vágott át keresztül rajta Azt meg röhejesnek találom amit az autó sofőrje mond.”
 • 48. 13.István 2009. december 18. 17:44
  „T. Auriana! Jelentkezem
  A tábla áll és feléd "NÉZ" a zebra fekszik még ha poros is ,de a táblát nagyon is észre illik venni !!

  Nemrégen csak 1973 óta vezetek úgy ,hogy tapasztaltam egys -mást!”
 • 47. Feri1 2009. december 18. 17:38
  „Köszönjük Sihu, így már értjük mi történt.
  Ez ilyen r...dékok miatt -akik a zebrán sem figyelnek- nem engedhetjük ki a gyermekeinket nyugodtan az utcára. És még a tettét sem vállalja, már mosakszik. Gratulálok. :(”
 • 46. Csetneky 2009. december 18. 17:03
  „Imcsi

  Ez így igaz. Viszont ha figyelsz és időben fékezel - amikor kell - akkor ez nem baj. Az a baj, ha nem figyelsz. Az az ökörborjú, aki engem majdnem elütött a zebra közepén - nem rajta múlott, én álltam meg - kb. 15-20 kilométer/órás sebességgel jött. Csak nem figyelt.”
 • 45. Sihu 2009. december 18. 15:40
  „Röhejes mennyi hülyeséget bírnak itt mondani. Én ott ültem abban az autóban aki átengedte az idős hölgyet. Megálltunk, átengedtünk, a néni integetett hogy köszöni, majd elindult. Ahogy a zebra felénél túlment a terepjáró fékezés nélkül elütötte(kb. 40-50-el), majd lefékezett. Egyértelmű a sofőr hibája hiszen látnia kellett neki a hölgyet hiszen már a zebra felén átment.”
 • 44. soproni 2009. december 18. 14:26
  „Egy szó nem esett gyorshajtásról és arról sem,hogy gyalogátkelőn gázolták el a szerencsétlen nénit,de Ti már megint okoskodtok.Jó lenne megvárni a konkrétumokat és csak utána találgatni,mert nem tesztek mást ,csak azt. Azért azt megkérdezném azoktól,akik a vezetőt hibáztatják( annak ellenére,hogy még nincs megállapítva a vétsége),hogy hányan tudnátok megállni,ha váratlanul gyalogos lépne elétek,természetesen nem a gyalogátkelőn?”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 millió a soproni Kecske templomnak

Aláírták a soproni Bencés Kecske Templom és Kolostor támogatási szerződését csütörtökön. Tovább olvasom