Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Hajózásiszezon-nyitó

Fertő tó - A Burgenland sétahajó fertőrákosi öbölből való kihajózásával ünnepélyes keretek között megnyitották a Fertő hajózási szezonját. Schengen ide, Schengen oda, ha Ausztriába hajózunk, személyit, útlevelet ajánlatos magunkkal vinnünk.
Meghívott vendégsereggel a fedélzetén szombaton délután ragyogó napsütésben útra kelt a fertőrákosi kikötőből a Burgenland sétahajó, s ezzel kezdetét vette a hajózási évad. A résztvevők koszorút vetettek a vízbe, hogy a tó és az időjárás fogadja kegyeibe a hajósokat, turistákat.
– Idén mintegy négymillió forintot költöttünk-költünk két hajónk és a kikötő felújítására – mondta Kovács Gabriella, a hajózási kft. egyik tulajdonosa. – Már januárban elkezdődtek a munkálatok: hajóinkat alaposan átnézettük és átfestettük, továbbá nagy gondot fordítunk a parkosításra és a kikötő rendezésére. Padokat helyeztünk ki, s a kiszolgálóegységeket is korszerűsítettük. A jövőben is folytatódik ez a munka, ügyelünk környezetünk megszépítésére.

– Naponta 10 órától este 6-ig közlekedtetjük járatainkat Fertőmeggyesre (Mörbisch), Illmicre (llmitz) és Rusztra (Rust) – folytatta Kovács Gabriella. – Csak tizenöt-húsz utas jelentkezésekor hajózunk ki. A schengeni övezethez való csatlakozásunk következtében nincs a hajóállomáson útlevél-ellenőrzés. Viszont szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az Ausztriába hajózók vigyenek magukkal személyi okmányt – a gyerekek útlevelet –, mert a vízi rendőrség bármikor úgynevezett mélységi ellenőrzést tarthat a hajókon.

Kovács Gabriella és Nemes Árpád kapitány a végül a Fertőbe hajított koszorúval, amellyel a tó és az időjárás kegyeit remélik elnyerni. Fotó: Gosztonyi
Kovács Gabriella és Nemes Árpád kapitány a végül a Fertőbe hajított koszorúval, amellyel a tó és az időjárás kegyeit remélik elnyerni. Fotó: Gosztonyi


Fél- vagy egyórás sétahajózás

A hajózási kft. a tavalyihoz képest mintegy 10 százalékkal emelte árait. A félórás sétahajózás felnőttnek 700, gyereknek 500 forintba, az egyórás út 1000, illetve 900 forintba kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladékkommandó: szemétgyűjtés a Fertő-parton

Sopron - Sopronban és környékén kevesebb az illegális szemét, de még mindig burjánzik a zöldbűnözés.… Tovább olvasom