Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Hajnali fogás: ´´növénymaradvány´´ az autóban

A gépkocsi vezetőjét, a 24 éves T. Ervint és két másik soproni 22 éves utastársát a rendőrök előállították.

"2009. szeptember 24-én a hajnali órákban a Soproni Rendőrkapitányság járőrei ellenőrzés alá vontak egy VW Passat típusú gépkocsit, amelynek utasteréből az átvizsgálás során csekély mennyiségű kábítószergyanús növénymaradvány került elő" - tudtuk meg a soproni rendőrkapitányság sajtóreferensétől.

A gépkocsi vezetőjét a 24 éves T. Ervint és két másik soproni 22 éves utastársát a rendőrök előállították. A házkutatás során a továbbiakban kábítószer nem került elő. A soproni fiatalok ellen kábítószerrel való visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. voltfun 2009. szeptember 27. 22:05
  „Még mindig jobb, mint a papír (LSD), ott bogárnak képzeled magad a saját bőröd alatt :)”
 • 41. egysoproni_ 2009. szeptember 27. 20:46
  „A kokain (INN: cocaine) helyi érzéstelenítő gyógyszer valamint drog. Ezt az alkaloidot ma már csak a fül-orr-gégészek használják a központi idegrendszert erősen izgató hatása miatt.

  Az anyagot a dél-amerikai kokacserje (Erythroxylon coca) leveleiből vonják ki. A legtöbb országban kábítószerlistán szerepel, használata az ellenőrizhetetlen mellékhatások miatt tiltott.

  Kémiai megnevezése: benzoil-ekgonin metilészter.

  A kokain erős tudatmódosító hatású szer, használatának több - a használók által is nemkívánatosnak tartott - mellékhatása van. A legnevezetesebb a ,,rovarhatás": a kokainisták a szer hatása alatt úgy érzik, ,,mintha bogarak mászkálnának a bőrük alatt" (ezeket a szakirodalom ,,kokainbogaraknak" nevezi, bár természetesen nem valódi, létező rovarokról, hanem érzékcsalódásról van szó.)”
 • 40. soproni 2009. szeptember 27. 16:24
  „Egy másik észrevétel: nemrég olvastam itt egy cikket,ami a marihuana mellett szólt és ismertette a gyógyító hatásait is. Érdekes módon csak pár órán keresztül volt olvasható,aztán szépen eltüntették:)Bezzeg a "nagy"fogásokról szóló tudósításokkal nem így tesznek. Hamarosan jön a következő,ahogy azt megszokhattuk .”
 • 39. soproni 2009. szeptember 27. 16:07
  „beleptem. Olvasd el amit a 26-nál bemásoltam.... ott is valami hasonlóról van szó.”
 • 38. beleptem 2009. szeptember 27. 10:31
  „A droghelyzettel az a legnagyobb gond, hogy a média évtizedek óta dezinformál.
  Sokszor azt a benyomást kelti , hogy a marihuána ugyanolyan veszélyes/gyenlő a heroinnal.
  Ennek a felfogásnak több veszélyes is van. Egyrészt a fiatal, aki életében először elszív egy füves cigit, és attól különösebb baja nem lesz, úgy gondolja, hogy akkor feltehetően a keményebb drogoktól sem lesz.
  Másrészt a kívülálló többség számára a drogos képileg egy 40 kiló vasággyal személy, csontos arccal, beesett, karikás szemekkel, zavart gondolkodással és cselekvőképességgel.

  Sajnos ez a téveszme odáig vezetett, hogy sokszor a saját szülő képtelen megállapítani a gyerekéről, hogy él-e illegális kábítószerrel vagy sem.
  Stratégiát kellene váltani, és végre rájönni, hogy az évtizedek óta folyó dezinformálásnak nem volt semmi eredménye, sőt , ellenkezőleg a helyzet súlyosbodását vonta maga után.

  A mostani generációt "megjavítani" már nagyon nehéz, mondhatni lehetetlen feladat, azonban a következő generációval még nem vagyunk elkésve.
  Több szabadidős és sportprogram kellene, hogy legyen, amiken bárki részt vehet.
  Mert egyszerűen a mai fiataloknak kevés a lehetőségük bármily ilyen jellegű programra.”
 • 37. Intel 2009. szeptember 26. 18:17
  „egyre komolyabban aggódok...”
 • 36. beleptem 2009. szeptember 26. 18:01
  „Pontosan, lehet minden nap találkozol vele, tőle veszed a kenyeret, ő szolgál ki a cipőboltban, nála kajáltok hétvégenként :)”
 • 35. soproni 2009. szeptember 26. 16:25
  „Intel! Kokainosból is van bőven Sopronban,de valóban a tehetősebb réteg közül kerülnek ki a fogyasztói. Elképzelhető,hogy Te is találkoztál,beszélgettél már kokaint fogyasztóval,vagy füvessel,de biztos vagyok abban,hogy azért nem vetted észre,mert nem úgy viselkednek,mint a magukat lerészegítő emberek.”
 • 34. Intel 2009. szeptember 26. 14:00
  „32.
  Valóben nem láttam még ilyen embert, és nem is ismerek ez tény...
  ha így van, akkor ez szomorú dolog...”
 • 33. beleptem 2009. szeptember 26. 11:42
  „Azért mert a kokaint rendszerint nem a város szélén, valamelyik üzemcsarnok mellett szokták fogyasztani este 10 után. (mint a füvet)

  A legszörnyűbb az egészben az, hogy már 18 év alatt is élnek vele, és bizony egy 18 évesnek kitermelnie a 15e ft/g árat nem egy könnyű dolog.”
 • 32. moose 2009. szeptember 25. 20:10
  „Intel !Az a helyzet, hogy te élsz a konzervatív világburkodban. Azt sem tudod ,hogy néz ki egy olyan ember, aki kokain hatása alatt van. Nincsenek kokainfogyasztók? Ugyanmár . Nézz körül a magas egzisztenciájú emberek között. Elsősorban az izomagyú arany nyakláncos vagányfelnis nagymenőarcokat érdemes szemügyrevenni.Ahol van lóvé ott kokain is . A füveseket pedig ideje lenne már békénhagyni. joccakát”
 • 31. Intel 2009. szeptember 25. 18:42
  „Csodabimbo!

  Ha a te állításod igaz, akkor miért nem lehet Sopronban olyan embert találni aki kokaint használ???
  Ezen vonalon még senki sem bukott le...
  Szerintem ezen a részen nincs olyan veszély...
  Annak ellenére, valóban rengeteg kábítószer van, ezért nem értem, hogy egyes szórakozó helyek környékén miért nincsenek átfogó ellenőrzések?
  Miért nem megerősített szolgálat van szombaton???”
 • 30. soproniarc 2009. szeptember 25. 16:47
  „nevetséges komolyan:D egy kis kender maradvány miattl... otthon nem találtak semmit, akkor szerintem a legjobb lenne ha békén hagynák őket.
  nevetséges. Gyilkolni szabad, de ha egy kis kender maradvány van a kocsidban ami egy madárnak is kevés akkor bilincs meg minden ami a filmekben.
  meg sem lepődök.”
 • 29. soproni 2009. szeptember 25. 16:45
  „Nem védek senkit és nem is támadok,csupán felháborodtam az elmúlt napokban olvasott eltúlzott tartalmú és pánikkeltő hangvitelű cikkeken. Sajnálatos,hogy a média kevés olyan cikket közöl,ami a valóságot tükrözi. Nem az a lényeg,mi az igazság,hanem az eladott példányszám és ezt csak az ilyen és ehhez hasonló valótlan híreket közlő témákkal tudják növelni. (ami lemaradt:nem drogozom és antialkoholista vagyok)”
 • 28. soproni 2009. szeptember 25. 16:29
  „"Kenyeres László - Mészáros Zoltán

  Kábítószerkép a nyomtatott sajtóban (2/4)

  ,,Lám, a régi jó érvrendszer: a dohányzás meg az italozás milyen csúnya dolgok, mégis hagyjuk, bezzeg a könnyű drogokat tűzzel-vassal irtanánk, holott legfeljebb a nevetőizmok durrannak be tőlük. Azt persze soha senki nem mondja meg, hogy miért lesz jobb nekünk, ha két rossz mellé odateszünk egy harmadikat?" (Magyar Nemzet)"

  ,,Egy spanglival bespájzoltunk egész napszakokra, míg egy szenvedélyes dohányos vagy nagyivó elpusztít ezalatt másfél-két doboz cigarettát, öt-hat üveg sört, lényegesen nagyobb kárt okozva szervezetének. A marihuána nem alakít ki társadalmilag veszélyes fizikai dependenciát. Nem hallottam még olyan füvesről, aki betépve terrorizálta volna a családját, de olyan apukáról, aki sakálrészegen üti-veri gyerekeit, már igen" (Népszabadság )

  ,,A marihuána használatának jelentős egészségügyi, közösségi, társadalmi kockázata nincs. Ha ragaszkodunk az amúgy sok szempontból nem igazán szerencsés kemény drog-lágy drog besoroláshoz, akkor tudományos szempontból nem lehet vitás, hogy az alkoholnak a kemény drogok, a marihuánának viszont a lágy drogok között van a helye" (Népszabadság)

  ,,Ahogyan a kulturált borfogyasztók elhatárolják magukat az alkoholistáktól, ugyanúgy megkülönböztetik magukat a tudatosan csak marihuánát és hasist használó, általában értelmiségi fogyasztók a többi kábítószerestől" (HVG)

  ,,Nem képmutatás-e, hogy az egészségünket a fű szívásával kapcsolatban oly meghatóan féltő kormányok semmit sem tettek és tesznek azért, hogy megakadályozzák az alkohol fogyasztására buzdító, rendkívül eredményes televíziós és egyéb reklámozást - kiemelten a fiatalságot leginkább érdeklő sportesemények közvetítésénél? Az alkoholfogyasztás csökkentésére igazi kormányzati törekvés nincs. Azért nincs, mert a szeszes italok jövedéki adójából milliárdok kerülnek az államkasszába, s ez minden jel szerint fontosabb a társadalom egészségügyi érdekeinél" (Magyar Hírlap )

  ,,Ha nálunk bármikor bármilyen fórumon fölvetődik a téma, azonnal a fiatalokra terelődik a szó, miközben senkinek halvány elképzelése sincs róla, mit gondolnak a marihuánáról ők maguk. Ez pedig több szempontból is veszélyes. A helyzet az, hogy a tízen- és huszonévesek jelentős hányada együtt él a füvezéssel mint a környezetükben meglévő jelenséggel, akkor is, ha közülük sokan nem használják. Pontosan látják a szer kockázatait, hatását, és tisztában vannak mindennel, ami hozzá kapcsolódik, ezért - mondjuk ki végre - egyáltalán nem tekintik kábítószernek! Úgy kezelik, mint egy élvezeti cikket" (Magyar Hírlap)

  ,,Azt az állítást pedig, hogy a marihuána használata kiváltó oki szerepet töltene be a keményebb drogok használatában vagy a mentális betegségek kialakulásában, még soha nem bizonyították. Ismert ellenben a marihuána gyógyító hatása, melynek kihasználását lehetetlenné teszi a szer tiltása" (Népszabadság)”
 • 27. beleptem 2009. szeptember 25. 16:26
  „A soproni által beszúrt cikket mindenkinek ajánlom olvasásra és értelmezésre. Különösen azoknak, akik mindenféle városi legendának és bulvár ökörségnek felülnek.”
 • 26. soproni 2009. szeptember 25. 16:12
  „http://fu.web.elte.hu/drogeria/cikk/0127nsz20030929.html”
 • 25. beleptem 2009. szeptember 25. 12:24
  „A legalizációtól még rohadt messze vagyunk. Nézzétek meg a spanyolokat vagy franciákat, különösen előbbieknél lazák a szabályok, gyakorlatilag a rendőrök orra előtt szívnak, mégsem érdekli a kutyát sem. Mégsem legális, csak valahogy egyik fél sem vesz tudomást az illegális voltáról.

  Mondjuk napi 1 szál cigi rendszeres és huzamosabb ideig tartó használata nagyobb torzulásokat tud végezni a személyiségben, mintha meginnál egy pohár bort (nem az alkoholizmusról beszélek), ezt azért kár lenne tagadni.
  Ismerek egy-két embert, aki korábban rendszeresen, most már csak alkalmanként fogyaszt (olyan, hogy exdrogos ugyebár nincs, ez csak saját magad becsapása), és egyszerűen látod a mozzanatain, reakcióján stb. , hogy kissé "bekattant".”
 • 24. RONIN 2009. szeptember 25. 12:15
  „22 Csodabimbó!
  Nálad a pont!
  Ej de kellene már...”
 • 23. beleptem 2009. szeptember 25. 11:14
  „Diszkódrog is van bőven, nézd meg, hogy 10 éve mennyi fiatal élt ezzel rendszeresen vagy alkalmanként.
  Óriási a különbség. Manapság nem meglepő, ha a 14-16 éves korosztály szintetikust használ, illetve, akik annó kimaradtak ezekből a bulikból most próbálják behozni, nem egy elsősorban 30 éves családos férfi/nő van, aki egy-egy buliba bekap egy tabit, miközben a gyerekei otthon alszanak.
  Oké, tabiból kevesebb van mostanság, de ez annak is köszönhető, hogy rettentően szar a minősége állítólag, és már senkinek sem kell, mert mindenki egyből rosszul van tőle, nem mind régen, amikor egymást simogattátok ,annyira szeretet flessed volt tőle.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bárkitől átveszik

Napról napra változik a helyzet a szőlőfronton. Tovább olvasom