Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hajnal téri vita négyzetméterekért

Sopron - Vita alakult ki a Hajnal téren két oszlop és lánc odébb helyezésének kérdésében. Az önkormányzati területet gondozó család félti a parkosított négyzetmétereket, mások azt mondják, a láncok nehezítik a gépkocsik közlekedését.
– Majdnem egy évtizede, hogy parkosítottuk az előttünk lévő önkormányzati területet, gyepesítettük és virágokkal teli szekérrel díszítettük – mesélte Roll Csilla Hajnal téri lakos. – Azelőtt szemetes volt az egész, s a közterület gondozatlansága bántotta a szemünket. Ezért is vállalta családunk azt, hogy kis parkká alakítjuk a magunk és a szomszédok örömére a gondozatlan közterületet.

Viszont most az önkormányzat határozatban utasított bennünket, hogy a kis park egy részét adjuk át a közforgalom számára.  
 - Arra hivatkoztak, hogy bejelentés érkezett a lakosságtól: azon a részen megsokasodtak az autók, a manőverezést nehezíti a két oszlop közötti lánc. Szerdai határidővel tegyük hátrébb a park szélét jelző oszlopokat, a lánccal együtt. Mi pedig úgy látjuk, ha ennek eleget teszünk, a zöldterület egy része odavész. Szeretnénk, ha minden a régiben maradhatna.

A szomszédok véleménye megoszlik e kérdésben. Egyikük azt mondta, jó, hogy van ez a kis park, míg a legtöbben határozottan állítják: az utca zsákutca, emiatt minden egyes elkerített rész túlságosan is körülményessé teszi a közlekedést, a megfordulást. Sokszor a gépkocsik csak tolatva juthatnak ki a szűk kis utcán a Hajnal térre, ami – főképpen télen, jeges úton – nehéz feladat.

– A polgármesteri hivatal határozott ebben az ügyben, közlekedésbiztonsági okok miatt az említett családnak a parkosított terület egy részét valóban át kell adni – tájékoztatott Horváthné Seregély Jolán, a városgazdálkodási osztály vezetője. Arra a kérdésre, milyen szankciókkal számolhat a család, ha nem teszik hátrébb a két oszlopot, az osztályvezető kifejtette: remélik, ügyfeleik jogkövető állampolgárok és a kötelezésben foglaltaknak eleget tesznek.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberben választanak Nagycenken

Nagycenk . A helyi választási bizottság döntése értelmében Nagycenken október 21-én, vasárnap… Tovább olvasom