Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Hajléktalanok takarítanak

Zsákszámra hordják ki a szemetet a szárhalmi erdőből a közhasznú munkára jelentkező hajléktalanok és tartós munkanélküliek.
 A korábbi takarítási akciók (Kisalföld, 2005. április 20.) sikerén felbuzdulva, augusztustól november végéig 21 fedél nélkül élő sopronit alkalmaz a szociális iroda.

Reggel hétkor összeszokott csapat várakozik az Ötvös utcában. Négy-öt fős brigádokat alkotva autóval, kerékpárral vagy gyalogosan indulnak a napi penzumot teljesíteni. – Az UEFA-kupa előtt a stadiont tettük rendbe, a napokban a harkai platón is takarítottunk – mondja Imre a szemetet válogatva. – A legjobb az lenne, ha egész évben dolgozhatnánk, mert alkalmi munkát is nehéz találni.

– A példa is igazolja, lehet a hajléktalanokon segíteni, hiszen akarnak és tudnak is dolgozni – mondja Kónyi-Kiss Gáborné, a polgármesteri hivatal szociális irodájának vezetője. – Bevethetőek az illegális hulladéklerakók tisztítására, hulladékgyűjtésre és patakmeder-tisztításra is, csak meg kell teremteni a munkáltatói hátteret hozzá.

A négy hónapos munka koordinátora és szervezője Tutunzisz Ákos utcai szociális munkás, aki ősszel a pataktisztítást kezdeményezte: – Alig kellett embereket toboroznunk, közel harmincan azonnal jelentkeztek a munkára. A lemorzsolódás is minimális, állandó társaság dolgozik a városban.

A program hátterét a megyei munkaügyi központ közhasznú munkaprogramok megvalósítására hirdetett pályázata teremtette meg. A résztvevők négy hónapig minimálbért kapnak, melynek 90 százalékát a munkaügyi központ biztosítja, a maradék 10 százalékot pedig a pályázaton nyertes soproni önkormányzat. A takarításhoz elengedhetetlen kellékeket a Soproni Városüzemeltetési Kft. ingyenesen biztosítja, éppúgy, mint az Ötvös utcai telephelyet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltérő álláspontok, heves viták

Rendkívüli közgyűléssel kezdődött az őszi politikai szezon pénteken Sopronban. Aki esetleg abban a hitben ringatta magát, hogy a nyári szünet megváltoztatta képviselőinket, tévedett. Ott folytatták, ahol abbahagyták. A testület heves vita után úgy döntött: kinyilvánítja szándékát az Állami Szanatórium átvételére, a feladatokkal együtt. Tovább olvasom