Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Hajléktalanhalál Sopronban

Karácsony előestéjén egy 34 éves nő vesztette életét a soproni Erzsébet-kertben. A mentők már nem tudtak segíteni.
AZ egykori kertészet épületei a soproni hajléktalanok menedékhelyéül is szolgálnak.
A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani annál a 34 éves hajléktalan nőnél, aki az ünnep előestéjén veszítette életét a soproni Erzsébet-kertben. Az elsődleges vizsgálatok szerint a bűncselekmény kizárható.

A soproni hajléktalanok egy részének menedékhelyéül is szolgálnak a soproni Erzsébet-kert mögötti egykori kertészet épületei. Az egyik itt lakó azonban pénteken életét veszítette. A kiérkező mentők sem tudták már megmenteni. A harmincnégy éves nő délután elvonult a szobájába, hogy lepihenjen, este hason fekve találtak rá úgy, hogy a feje az ágytámla és a matrac közé szorult. Társai baltával szabadították ki, darabjaira szedték szét az ágyat, és megpróbálták újjáéleszteni.


Az majd a későbbiekben derül ki, hogy az alkohol, a hideg és a szerény életkörülmények mennyire játszottak közre a halálesetnél.
– A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit, a halál megállapítására pedig hatósági boncolást rendeltek el – közölte a Kisalfölddel Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. – A jelenlegi adatok alapján az idegenkezűség kizárható, feltehetőleg baleset történt. A nő élettársát tanúként hallgatta meg a soproni rendőrség.

Palotai Rita, a Soproni Családsegítő Intézet igazgatóhelyettese a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a szociális munkások hetente kétszer járják végig a város utcáit és azokat a helyeket, ahol hajléktalanok élnek.

– Munkatársaink ilyenkor meleg ruhát és gyógyszereket osztanak szét – tette hozzá. – Előfordult azonban olyan eset is, hogy a rászorultat kórházba szállították, majd két nap múlva önként távozott. Nagy az egyén felelőssége is, hiszen senkit sem lehet kényszeríteni, hogy bemenjen a melegedőre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét szükség lesz a vízműre

Januárban megkezdődik a hegykői regionális vízmű térségében a még feltáratlan vízkészletek… Tovább olvasom