Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Hagyomány lehet Peresztegen a hagyományőrző és családi nap

Hagyományőrző és családi napot tartottak Peresztegen a hétvégén. A szervezők remélik, a rendezvény maga is hagyománnyá válik.

Második alkalommal rendezték meg Peresztegen a Kálvária hagyományőrző és családi napot. A résztvevőket főzőverseny, íjászat, kézműves-foglalkozások, valamint zenés és táncos produkciók várták, a legkisebbek pedig lovas kocsival járhatták körbe a települést.

– Azért jó ez a rendezvény, mert összekovácsolja az embereket és erősíti az összetartást a faluban. Az idei családi napra kicsit rányomta bélyegét az időjárás, de azért így is szép számmal kilátogattak a helyiek és a környékbeliek – mondta a főzőverseny egyik résztvevője, Rokob László.

Az egyik legnépszerűbb programon, a főzőversenyen tucatnyi csapat vett részt. Képünkön Rokob Evelyn, Rokob László és Szalai Georgina. Fotó: Magasi
Az egyik legnépszerűbb programon, a főzőversenyen tucatnyi csapat vett részt. Képünkön Rokob Evelyn, Rokob László és Szalai Georgina. Fotó: Magasi

A családi nappal a Kálvária-szoborra is szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők. A falu határában álló szobor ugyanis régóta elhanyagolt állapotban van.

– A tavalyi siker után éreztük a késztetést a folytatásra, szeretnénk hagyományt teremteni a programból. Ilyenkor találkozhatnak és jobban megismerhetik egymást a peresztegiek, amire egyébként a rohanó világban alig jut idő – tette hozzá Farkas Norbert főszervező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyi buszközlekedéssel külföldi céget is megbízna Sopron

A pályázati felhívás a Hivatalos Értesítő legutóbbi számában jelent meg. Tovább olvasom