Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Háborognak a tanulóvezetők

Hétfőn, kedden és csak csütörtökön vizsgázhatnak járműkezelésből, akik jogosítványt akarnak.
Míg korábban – kellő számú jelentkező esetén – bármelyik hétköznap lehetséges volt a jogosítvány megszerzéséhez rutinvizsgát tenni, egy új rendelkezés értelmében már csak hétfőn, kedden és csütörtökön van erre alkalom. Ennek oka, hogy jobbára győri főállású vizsgabiztosok előtt zajlik a próbatétel.

Várni kell a vizsgára

– Az utolsó felkészítő órám után legalább másfél, két hetet voltam kénytelen várni a rutinvizsgára – panaszolja egy vizsgázó, aki azt is kifogásolja, a közlekedés-felügyelet Győri úti pályáján hatalmas a zsúfoltság. – Az itteni műszaki vizsgára váró autók is a pályán sorakoznak, ezzel megnehezítik az amúgy sem egyszerű közlekedést. Arról nem is beszélve, hogy a gyakorlók néha egymást is gátolják. Volt, amikor rajtam kívül legalább hat jármű manőverezett a pályán.

Torlódás a pályán

– Sajnálatos az a szabályozás, hogy lecsökkent a vizsganapok száma és hogy nincs elég soproni vizsgabiztos. Ez valóban „torlódást" okoz a pályán – mondta el lapunk érdeklődésére Ginczli Ernő, a Bilux autósiskola kirendeltségvezetője. – Hét tanulóvezetőből álló csoportokban folyik a vizsga. Amennyiben négynél több csoport esik egy napra, akkor soproni biztos is vizsgáztat, egyébként csak győriek. A közeljövőben – a vizsgabiztosi továbbképzések és egy munkaszüneti nap miatt – ráadásul kiesik jónéhány soproni vizsganap. A valódi szívfájdalmunk azonban az, hogy szinte az összes várossal ellentétben, nálunk nincs hivatalosan gyakorlásra kijelölt hely.

100 millióba kerülne

Az autós iskoláknak külön-külön placcai vannak, az egyik például a sportcentrum mögött. Ha itt rendezvény van, máris „borul a program". A város már felajánlott egy területet, de annak aszfaltozása 100 millió forintba kerülne, amit a hetven soproni oktató nem tudott előteremteni, így a terv nem valósult meg. Egy aszfaltozott placcot közösen viszont tudnánk bérelni, fenntartani. Így a tanulóvezetők is ott tudnának gyakorolni, ahol majd vizsgázni fognak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Híd állott, most kőhalom

A Sopron–Szombathely közötti vasútvonal Nagycenkhez közeli szakaszán 1865 óta állt az a boltozott vasúti híd, amelyet olasz építőmunkások emeltek faragott terméskőből. Ma már azonban csak a hűlt helyét találjuk. Mint ismert, a vasúti pályaív-korrekcióra azért volt szükség, mert a vasútvonalnak ez a szakasza akadályozta volna a tervezett M9-es autópálya megépítését. Tovább olvasom