Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Ha Sopron, érembiennále!

A soproni Lábasházban rendezték meg a XIX. Országos Érembiennálét. A kiállítás a hazai szobrász- és éremművészek legfrissebb munkáit mutatja be. A tárlat augusztus 4-ig látogatható.

Az Országos Érembiennále mára a Soproni Ünnepi Hetek egyik legrangosabb rendezvényévé vált, idén 19. alkalommal rendezték meg. A biennále kétévente teremt bemutatkozási lehetőséget a szobrászoknak és éremművészeknek.

Az alkotóművészek nyolc érmet nyújthattak be, melyek közül szakmai zsűri választotta ki a kiállításon bemutatottakat. Ebben az évben hatvannégy alkotó műveiből kétszázhat került a közönség elé.

A kiállított érmek és szobrok közt sok érdekes alkotással találkozhat a látogató. Van köztük olyan, amelyet hazai költők és ismert személyek tiszteletére készítettek és találkozhatunk olyannal is, amely Sopron kevésbé ismert utcaképét mutatja meg.

Az érmek egy része önállóan, mások egy sorozat részeként képviselik a mondanivalót. A kiállításnak már méreténél fogva is figyelemre méltó darabjai például azok a kőből készített gombok, melyek a „Párnacsaták vesztesei" címet viselik.

Az érembiennálén számos díjat ítéltek oda, köztük a legrangosabbat, a Ferenczy Béni-nagydíjat Szabó György szobrászművész vehette át. A szervezők egy elkülönített teremben állították ki a XVIII. Országos Érembiennále nagydíjasának, Kalmár Jánosnak az alkotásait.
Nyitva tartás.

A kiállítás augusztus 4-ig hétfő kivételével bármely napon megtekinthető az Orsolya tér 5. szám alatt, 12-től 16 óráig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz Fertőrákoson: meghallgatták a szemtanúkat

A fertőrákosi strandon történt tűzesettel kapcsolatosan a tűzvizsgálók a szemtanúkat hallgatták meg kedden. Tovább olvasom