Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Ha sártól, rakománytól csúszik az út

Sopron és környéke - Az őszi betakarítások idején az utak, főutak is sárosak lesznek, s ha termény hull az aszfaltra, az újabb balesetveszélyt okoz. A szennyeződést azoknak kell eltakarítaniuk, akik okozták.
A közlekedők ezekben a hetekben gyakran találkoznak olyan útszakaszokkal, amelyeket besároznak a földekről kikanyarodó munkagépek. A platóról lehulló termények is gondot okoznak: az aszfalton heverő gyümölcsök, szétszóródott gabonaszemek a fékezés hatékonyságát csökkentik.

A napokban például egy gabonát tartalmazó zsák dőlt le egy teherautó rakteréről, a gabonaszemek szinte betakarták az úttestet, éppen egy gyalogos-átkelőhely előtt a Győri úton.

Kinek a felelőssége az utak tisztítása hasonló esetekben?

– Azoknak kell eltakarítani az utakra került szennyeződést, akik okozták – mondta Kok Miklós, a Magyar Közút Kht. fertőszentmiklósi üzemmérnökségének vezetője a Kisalföldnek. – Útellenőreink tizenkét órás váltásban folyamatosan felügyelik a hozzánk tartozó utak állapotát, s mivel a gyorsaság tényleg életeket menthet, azonnal intézkednek. Ha szükséges, a tűzoltók segítségét is kérjük. Amennyiben telefonon kapunk értesítést burkolati szennyeződésről, azonnal a helyszínre megyünk. (A fertőszentmiklósi üzemmérnökség telefonszáma: 99/380-960.) Ha a kérdéses szakasz önkormányzati fenntartású területen található, baleset-megelőzés céljából haladéktalanul értesítjük az adott település vezetését, hogy intézkedjenek. Ha kell, mi is besegítünk a munkákba.

Olvasóink írták

 • 10. joco1azigazi 2008. október 20. 15:55
  „vörös g.eci 2008.10.19. 11:35 és most ill. korábban kik voltak hatalmon az osztrákoknál? haver elöször tájékozodj. havr csak egy kérdés. Te tényleg g.eci vagy?”
 • 9. Oscar 2008. október 20. 13:47
  „Sopronban Régebben mikor ilyent tapasztalt a járőr akkor intézkedett. HATÉKONYAN.”
 • 8. hehe 2008. október 19. 20:32
  „Az hogy Au-ban miért ???
  Ott az is segítség, hogy a főutak mellett gazdasági mellékutak is találhatók és a paraszt a traktorral éppen csak érinti a főutat amikor áthalad a kereszteződésen a másik gazdasági útra......

  nálunk az 50-es évektől kezdve megszűntek ezek a mellékutak a földek mellett, hiszen a papiron meglévő területet meg lehetett növelni (nem hivatalosan) az út területével és hogy meglegyen a terv ezért beszántottak mindent......

  Mivel senki nem takarítja ezeket a szennyeződéseket ezért eddig is csak a gondviselőnek köszönhettük, hogy nem történt nagyobb baj....”
 • 7. vörös g.eci 2008. október 19. 11:35
  „6.

  Egyrészt azért, mert onnan 1955-ben kitakarodtak a ruszkik és nem hagyták a nyakukon a helyi hazaáruló elvtársaikat, akik azután meghonosították ezt a jelenlegi mentalitást. Másrészt pedig azért, mert nem szocialista kormányuk van, akik a saját usebük tömésén kívül nem törődnek semmivel. Érted?”
 • 6. joco1azigazi 2008. október 19. 10:20
  „"Azoknak kell eltakarítani az utakra került szennyeződést, akik okozták " és érdekes a szomszédban(Au.ban) ezt tudják és be is tartják.Miért?”
 • 5. lolita 2008. október 19. 09:08
  „Nem szertnek megcsuszni egy ilyen uton,de nem is kivanom senkinek,enyit az elmesekröl!”
 • 4. mmmm 2008. október 19. 08:41
  „Az eső lemossa....Az eszed helyét is!!! Remélem egyszer egy "kis" sáron jól megcsúszól, és nem itt írkálsz addig sem az elmés hozzászolásaidat!Menj inkább dolgozni!”
 • 3. lolita 2008. október 19. 08:01
  „Elöször is Kedves hozzaszolo latom az utat es ha olyan saros amibe mar volt reszem ahhoz ugy is kell közlekedni,na persze a követesi tavolsagot betartani.Ez nem mindennapos dolog csak egy kis odafigyeles hogy ne csusszunk meg ne okozzunk balasetet.”
 • 2. sehovasoha 2008. október 18. 21:25
  „Hogy az utakat besarozzak hat repülni nemtudnak,ezt majd az esö elmossa,a termeszet sokmindenre kepes!

  Ha ilyen helyen megcsuszol a kocsival, és valamelyik közvetlen hozzátartozodnak komolyabb baja esne, akkor is igy vélekednél?”
 • 1. lolita 2008. október 18. 18:24
  „Az ilyen szallitmanyokat rakomanyokat lekene fedni ez ilyen egyszerü lenne ha emberek egy kicsit az eszüket is hasznalnak!Masfele szallitmanyokat pedig rögziteni amihez nem kell tudomany!Hogy az utakat besarozzak hat repülni nemtudnak,ezt majd az esö elmossa,a termeszet sokmindenre kepes!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítő kezet nyújtanak

Fertőd - Fertődön megalakult a régió első szociális szövetkezete. A két alapító tag, akik a Fertődi… Tovább olvasom