Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Gyurcsány Sopronban: Rosszabbul élünk, mint egy éve

Gyurcsány Ferenc Sopronban arról beszélt, hogy szerinte a Fidesz kormányzat arroganciája, elhibázott társadalompolitikája miatt csökkent az átlagos keresetűek jövedelme.

Az MSZP Hallasd a hangod országos akció keretében pénteken a soproni szervezetet kereste fel Gyurcsány Ferenc, Magyarország volt miniszterelnöke, jelenlegi országgyűlési képviselő. A párt egykori elnöke a szocialista politikusok mellett a helyi tagsággal is találkozott. Ezt megelőzősen egy sajtótalálkozó keretében értékelte az ország jelenlegi helyzetét.

˝A Fidesz kormány mézet és nagyot ígért a népnek, ehelyett januárban csökkent a reáljövedelem˝

- Semmivel nem pótolható most az a személyes találkozás és élmény, amely a politikust összeköti a választópolgárokkal - kezdte beszédét Gyurcsány Ferenc. - Főként most, amikor a helyi- és az országos média jelentős része kifejezetten félelemmel, jobb esetben is tartózkodóan viszonyul az Orbán-kormányhoz. Ezzel jelentősen szűkítve, helyenként megszüntetve a szabad tájékoztatás, tájékozódás lehetőségét. A jelenlegi kormány olyan messze megy el e téren, amelyre nem volt példa az elmúlt húsz évben.

- Soha nem volt arra példa, hogy Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ne közölné a reáljövedelmek alakulását - támasztotta alá állítását egy példával az egykori miniszterelnök. - A Fidesz kormány abbéli félelmében, nehogy kiderüljön: miközben mézet és nagyot ígért a népnek, ehelyett januárban csökkent a reáljövedelem. Megtiltotta a statisztikai hivatalnak, hogy idén januártól ilyen számításokat végezzen. Ezt követően a KSH arra hivatkozik, hogy a családtámogatás új rendszere nehezebbé, bonyolultabbá teszi a jövedelemszámítást. Tegyük hozzá, hasonló módú családtámogatási rendszer volt 1998-2002 között. Akkor is volt statisztikai hivatal, akkor is volt jövedelemszámítás, ráadásul akkoriban meg tudták oldani ezt a feladatot, és közölték a jövedelem alakulását.

- Miért nem teszik közzé az adatokat most?- tette fel magának a kérdést a szocialista politikus, aki azonnal meg is adta rá a választ.

- Igaz, a nettó számokat közzéteszik, így nem kell ahhoz nagy jóstehetség, hogy megítéljük a történteket - mutatott rá Gyurcsány Ferenc. - Januárban közel egy százalékkal csökkent Magyarországon átlagosan a jövedelem. Ilyen adat azonban nem kerülhetett nyilvánosságra, mert a kormány a kiszámítási módot megtiltotta. De kérem szépen, mi nem vagyunk hülyék, osztani mi is tudunk. Ezt a munkát, közelítő pontossággal el lehet végezni a statisztikai hivatal nélkül is.

˝A Fidesz nemhogy jobbat nem képes létrehozni, azt sem képes megőrizni, ahol 2010-ben álltunk˝

- Amikor keressük annak az okát, hogy miért csökkent nagyjából egyharmadával - radikálisan - a jelenlegi kormányt támogatók tábora, akkor arra juthatunk, hogy ebben közrejátszott az arrogancia, a demokratikus normák rendszeres és súlyos sérelme, valamint az az elhibázott társadalompolitika, amelynek az a végeredménye, hogy Magyarországon az átlagos keresetűek jövedelme érzékelhetően kevesebb lett - emelte ki az országgyűlési képviselő. - A Fideszt az a reménység vitte a kormányba, hogy egy csapásra jobb életet tud teremteni. Mára kiderült nemhogy jobbat nem képes létrehozni, azt sem képes megőrizni, ahol 2010-ben álltunk. Elmondhatjuk: rosszabbul élünk, mint egy éve. 

Olvasóink írták

77 hozzászólás
 • 77. @méhecske@ 2011. április 30. 13:20
  „Szomorú hogy támadnak egy olyan miniszter elnököt aki a miniszteri fizetésével mindig támogatott
  valakiket .
  de mos már jó lenne ha a jelenlegi kormány a nép segítségére s a nép gondját oldanák meg közösen
  s meg szünne ez a had járat
  fejezzék be s törödjőn minden párt a nép gondjával s ot ahol tudják segitcsék az ennbereket hogy mindenki meg tudjon élni”
 • 76. @méhecske@ 2011. április 27. 20:07
  „igen el lopták a vizes dohos lAKÁSNAK A BÉRLETI JOGÁT S fűtés tilalom van 3rom éve a lakáson
  de a jelenlegi város vezetés handabandázik!!+
  A Jegyző től hiába van jegyző könyvünk hogy kapjunk egy egésségesebb lakást nem történt semi
  de zaklatnak hogy írjam alá a éves szerződést a a jelenlegi lakásra
  ugyan olyan rosz állapotban van mint mi8kor meg szünt a bérleti jogAki
  Aki tud segitcsen hogy a ZÜMI csaLÁD NE KERÜLJÖN UTCÁRA”
 • 75. @méhecske@ 2011. április 16. 14:25
  „Tisztelem hogy menyi szenyet kelet elviselnie
  az egyetlen miniszter elnök a ki a fizetésével mindeg segitet valamit”
 • 74. pkajos 2011. március 29. 23:33
  „....Tritace nevű vérnyomáscsökkentő egyik kiszerelésének patikai ára a kétszerese lesz... -olvasom... (a többi vérnyomáscsökkentő is jelentősen drágul) És hozzás a süket duma: de a magas ár miatt majd beindul a verseny -mondja a kormány - és majd egyszer csökken az ára.
  Jó tudni ! Kérem szíveskedjenek még több mindennek felemelni az árát, mert ha hinni lehet az "emberek" kormányának, beindul a verseny és ez lenyomja az árakat..

  5 perce bemondták a hiradóban, hogy a kenyér ára is -áprilistól - emelkedni fog. Na ez szuper, indulhat a verseny.. Megjegyzem most cca 50-60%-kal magasabb mint 5 hónapja..

  Ejh Viktor Ez az emelés a gyógyszernél nem 10 vagy 20 % ... hanem 100%
  Jut eszembe a 300 Ft vizitdíj ellen - a birkák - népszavaztak, az akkori "konstruktív" ellenzék ügyesen elérte ezt is..”
 • 73. Nanu 2011. március 29. 13:22
  „Nem tetszik valami? El lehet menni ebből a ... :)”
 • 72. Nanu 2011. március 29. 13:20
  „Ki ez és mit mutogatja még magát meg magyaráz? Kiváncsi erre még valaki ?”
 • 71. öröksoproni 2011. március 29. 10:07
  „Persze, sitteljék le, aztán az is csak nekünk kerül pénzbe! Inkább mindenkitől vasalják be szépen, amit ellopott, mindjárt jobb lesz a büdzsé. De pártoktól függetlenül, mindenkitől.”
 • 70. SZILAJ 2011. március 28. 20:28
  „Gyurcsány rosszabbul él , mint 4 éve.... Eszem a szívit...
  Mikor sittelik már le? Akkor legalább állandósulna a jólét nála...
  Nem utolsó szempont : Közelebbről is megismerné a kissebbség kutúráját...”
 • 69. Lordista 2011. március 28. 10:45
  „GyF egy pozőr (mesterkélt, színészkedő, nagyképű).
  Szégyent hozott mindnyájunkra.”
 • 68. pkajos 2011. március 28. 07:03
  „60. naponta bejelentett "hülyeségeket"? Mondj kettőt.. Persze, hogy miért nem lett belőle valami az is érdekes.. Lásd a példámat, a vizitdíjat.. Nyilván népszavazással az "okos" népet lehet terelgetni, hiszen zöme birka. Az, hogy akartak a szocik meg a libsik csinálni ... nem kérdés.. De egy sikerült mindent megtromfolnia a "konstruktív" ellenzéknek.. Nem kezdők, ügyesek..

  Akkor egykulcsos adót bevezetni, visszamenőlegesen törvényeket hozni, az alkotmánybíróságot korlátozni, táppénzt csökkenteni, egy színű médiahatóságot csinálni - szerinted - lehetett volna ?

  Hogy mikor kinek hogyan folyt vissza pénz? Csaló, zsivány politikus mindíg volt.. Nyilván főleg azokról hallani akik a húsosfazék közelében voltak.. Lehet, hogy tényleg csak a szocik meg a libsik voltak ilyenek? A Jobbik és az LMP a legtisztább - mert nem volt hatalma...

  De a birka attól még birka.. Most a Viktor vizsgálja az "emberek" véleményét az Alkotmány tervezetével kapcsolatban... Megígérte neked, hogy figyelembe vaszi amit írtál. Ez ám a demokrácia..”
 • 67. Filtec 2011. március 27. 22:16
  „Re: #56. pkajos 2011.03.27. 20:12
  Én meg arra emlékszem, hogy mikor még Gy.F. volt a m.elnök, naponta bejelentett valami hülyeséget, amiből nem lett semmi.
  Ha mégis, akkor azt 4x-es áron hotzák létre az SZDSZ-szel, jó sok pénz pedig visszafolyt nekik.
  És ezt mind bevették a szocik, libcsik.
  Nem volt olyan régen, gondolom, még emlékszel rá.”
 • 66. calcio 2011. március 27. 21:53
  „www.kibulizottorszag.net”
 • 65. ujidok 2011. március 27. 21:24
  „Anno ott a cikkre reagáltam.
  Illetve az elhangzott veszekedésre.

  Tehát ezentúl jobban figyeljen oda amit leír, mielőtt jogi lépésekbe futna bele.
  Jelenleg az ilyen esetek nagyon elszaporodtak.”
 • 64. gall 2011. március 27. 20:25
  „55#---ujidok-----ezt írtad,aminek minden szava hazugság!!:::::......13. ujidok 2011.03.03. 22:18
  Kritikán, és színvonalon aluli gyűlés, mely minősíti a város vezetést.
  Így nagyon nehéz egy várost irányítani, főleg úgy, hogy ha jól értem egy eszméletlen adós pályán van.
  Lehet ilyen helyzetben jobb lenne csődvédelmet kérni.

  .

  .Van még 1 frtődi-hsz-d,de nincs kedvem keresgélni.”
 • 63. pkajos 2011. március 27. 20:12
  „...nagyon egyértelműnek látják itt a nép nagyon "egyszerű" fiai a kérdéseket, problémákat..

  A 300 Ft-os vizitdíj ellen a "konstruktív" ellenzék népszavazásba terelte a "birkákat"... Akkor különösen a háziorvosoknak, egészségügyi dolgozóknak nagy szükségük lett volna -átmenetileg, amíg a NAGY ellátó rendszerek átalakítása megtörténik..
  Teljesen mindegy volt jót vagy rosszat akartak, a primitív emberek legnagyobb érve a kommunistázás volt..

  Így aztán CSAK rajtuk számonkérni a gondokat, bajokat csak a funkcionális analfabétáktól tudom itt elfogadni.. - vannak többen is..

  Persze most a táppénz kapcsán senki sem veszi észre - persze csak az említett birkákról beszélek - hogy többet húznak ki a zsebükből..mint a vizitdíj? A benzinár miatt is - akkor szidták a szocialistákat.. Akkor a kormány volt a hibás - most meg talán megint az előző kormány..

  Most meg úgy látják a forradalmárok, hogy jó így az szja adókulcs, a táppánz változás is, az indok nélküli felmondások is.. stb.. Meddig lehet még begőzölve, az előző kormányra mindent rásózva szelektív emlékezéssel kizárólag őket okolni mindenért? Most nem szervez senki népszavazást?

  Nagy szerencséje van - a szerencsétlenségben - Orbánnak.. A szavazók nagy része bekajál mindent..

  Nagyot tévednek azok akik csak feketét és fehéret látnak..

  Úgy veszem észte, hogy Sopronban már kezdenek tisztábban látni - és nem mindent "bevenni". A durva eladósodás és a hamarosan látható következményei miatt hamarosan kevés lesz másra mutogatni..

  A város főkönyvelője már menekül.. - Megértem szerencsétlent.., hiszen ő szakember...”
 • 62. ujidok 2011. március 27. 18:52
  „53-54.
  Sajnos nem tudom értelmezni véleményeket, főleg nem a Fertőd helyzetét, mivel azt sem tudom, hogy ott milyen színezetű a képviselő testület.
  Az pedig rágalmazás, hogy valamelyik politikai párthoz tartoznánk, mivel csak véleményemet írtam le.
  Egyenlőre Nekem semmivel sem jobb, mint 8 éve, így úgy gondolom, hogy feleslegesen voltak választások.

  Viszont a hozzá szólásokban több becsületsértő, rágalmazó leírás található.
  Azt hiszem érdemes lenne a következményeket levonni...”
 • 61. gall 2011. március 27. 18:21
  „SZILAJ-------"ujidokra" írtam,hogy 1 komunista-származék lehet csak.sírnak-rínak mint a <moderálva> 8 éven át hazudtak-loptak éjjel-nappal. most várják másoktól,hogy rend legyen,és Kánaán. elvenném még azt a 46nm-es lakást is fletotól ami van a nevén Pápán,de megnézném apróantalunokájának a nevén is ,hogy mi van....ujidok,te meg hallgatsz most Fertődön mint hal a szatyorban,mert a fertődi-fletod is besült....ezek vagytok ti,nagy szocik..”
 • 60. SZILAJ 2011. március 27. 17:48
  „" gall " Kár, hogy a mondanivalód első részét törölték, a második felével viszont teljesen egyetértek!
  Feltételezem, hogy az első felében sem találtam volna semmi kivetnivalót...
  Itt rinyál a sok Gyurcsányista, pedig az ő bűnűk , hogy ezek a korrupt szoclibesek 8 évig
  tönkretehették ezt az országot! Nem én szavaztam rájuk 2002-ben - 2006-ban!
  Úgy lenne igazságos , hogy most ők térítsék meg az okozott károkat.
  Ehelyett itt Orbánoznak, meg Fideszeznek nyakra-főre!
  Szégyeljék magukat !”
 • 59. gall 2011. március 27. 16:23
  „<moderálva>most amikor az Orbán-kormány próbálja helyrehozni az ő hibáikat,még ők vádaskodnak...Miért nem ülnek az ilyenek a börtönben,azt nemtudom.”
 • 58. alacska 2011. március 27. 15:00
  „Tisztelt Hozzászólók !
  Minden kormánynak voltak hibái ! De amilyen bakikat mostanában csinálnak az mindent felülmúl! Ugylátom egyesek még mindig nagyon meg vannak elégedve - kaptak nagyaráyú adócsökkentést, esik az üzemanyagok ára, kevesebb lett a bankhitel törlesztés, olcsóbbak lettek az alapvető élelmiszerek,mindnkinek lett munkája, mivel új munkahelyek tömegeit teremtették meg a kormány nagyszerű intézkedései- ja bocsánat, mindezt az éjszaka álmodtam -de ugylátszik egyesek szerint még mindig jó irányba mennek a dolgok! Jó lenne a komcsizást is végre abbahagyni- ugyan már kik vannak a mostani kormányban - volt MSZMP tagok, KISZ titkárok, párttikár csemeték, s egy-két nagystílű lumpf emberke!”
77 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvágta egy nő nyakát a hajléktalan Sopronban

Portálunk információ szerint csütörtökön este egy hajléktalan súlyosan megsebesített egy, a munkából… Tovább olvasom