Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Gyűjtést indítanak a volt osztálytársak

Sopron - A hosszú hónapok óta kórházban fekvő soproni fiatalember családja megsegítéséért gyűjtést kezdeményeznek az egykori vendéglátós osztálytársak.

Példaértékű összefogás bontakozik ki Sopronban annak a kétgyermekes, 32 éves fiatalembernek és családjának a megsegítéséért, aki több hónapja kórházban fekszik.

– Megdöbbenve értesültünk Szántó Ferenc egykori osztálytársunk rokkantosítási kálváriájáról és családja lesújtó anyagi helyzetéről – mondta Tóth Péter, a fiatalember egykori osztálytársa. – A vendéglátó-iskolában együtt végeztem vele 1996-ban. Ferenc nagyon rendes fiú volt, mindenki kedvelte jókedvéért, segítőkészségéért, közvetlenségéért és a tanulást is komolyan vette. Egy idő után Ausztriában kapott munkát. Legutóbb tavaly találkoztam vele, már akkor beszélt nekem betegségéről, szükségszerű lerokkantosításáról, ebből eredő súlyos anyagi gondjairól.

A kórházban: Szántóék lakáshitelét már felmondták, mert így nem tudnak havi 70 ezret törleszteni. Félnek a kilakoltatástól, rezsire sem futja...
A kórházban: Szántóék lakáshitelét már felmondták, mert így nem tudnak havi 70 ezret törleszteni. Félnek a kilakoltatástól, rezsire sem futja...

Mostani állapota és családja katasztrofális pénzügyi helyzete miatt osztálytársaimmal úgy éreztük, erkölcsi kötelességünk segíteni rajta.

Gyűjtést kezdeményeztünk a család javára. Az évfolyamon harminc- öten végeztünk, több mint húsz társunkkal már sikerült felvenni a kapcsolatot. Ki Sopronban, ki a fővárosban, de akadnak, akik Svájcban, Olaszországban, Németországban, Ausztriában dolgoznak. Mindenki azonnal felajánlotta, hogy anyagi lehetőségeihez mérten támogatni fogja a családot. Ez a gyorssegély talán valamennyire segít a kétgyerekes családon, hiszen lehetetlen dolognak tartjuk, hogy 61 ezer forintból kell megélniük. Szántóné Török Mónika számlaszáma: Erste Bank, 11991119-97344915- 00000000.

– Nehezen találok szavakat, hogy köszönetet mondjak a közösségi támogatásért – sírta el magát Ferenc felesége, Szántóné Török Mónika. – A helyzetünk valóban kilátástalan. Sokmilliós lakáshitelünket már felmondták, mert képtelenség volt ilyen körülmények között havi 70 ezret törleszteni. Félünk a kilakoltatástól. A rezsire se futja. És ugyancsak köszönetet mondunk azoknak, akik a cikk megjelenését követően segítő jobbot nyújtottak-nyújtanak számunkra. A hétvégén egy olyan kedves házaspár hívott meg bennünket, ahol a férj éppenséggel mozgáskorlátozott. Mondták, átérzik helyzetünket és élelmiszercsomaggal leptek meg bennünket. Jóságukat Isten fizesse meg...

Olvasóink írták

 • 15. szti85 2009. október 02. 14:38
  „Kedves Mina!
  Hol néztél utána? Mert, ha ez igaz, akkor érdemes az embernek a saját dolgait is 140000 HUf-onként utaltatni.:) Bár sztem vmt félreérthettél..., mert bármilyen alacsony is a jövedelem, adózni kell utálna, max. pont őket nem szúrják ki.
  Tud vk arról, hogy mi van most a családdal?
  Minden jót nekik!”
 • 14. gelcsa 2009. szeptember 25. 22:35
  „Aki kilakoltatás elkerülése végett feltehetően segíteni tud ebben az ügyben az a VÉSZ
  Éliás Ádám elnök 06 70 9431777, és csapata!

  http://www.veszov.hu/hirek.php?Current=15&katid=&temaid=”
 • 13. mina 2009. szeptember 25. 22:30
  „utána néztem és az apeh csak akkor szól bele ha valaki 150.000Ft utalást tenne meg.addig nem szólnak semmit és nem kell utána adózni”
 • 12. gelcsa 2009. szeptember 25. 21:52
  „Együttérzésem a családdal!

  A bank viszont keményen vesz le költséget, költségeket, legalábbis az OTP igen! Innen többen megszüntették a számlát!Többféle cimszóval egyszerre!
  Ha postán küldi valaki rózsaszin csekken, akkor az illetőnek is kell fizetnie az összeg után, és a bank is többféle kezelési, posta, könyvelési, átterhelési, sőt, még felmondás esetén is még egy hónap felmondást is! Követhetetlen módon, ODA-VISSZA KÖNYVELGETNEK, és aláirattaja, hogy bármikor felvetődhet, hogy még van amit nem számoltak el, és küldik a költségeket, melyek egyik napról a másikra hihetetlenül magasak. Sajnos, az ott dolgozók sem tudtak magyarázatot adni a miértekre! Tehát jól megkell nézni hol nyitnak számlát! Még minuszba fordult a számla egyenlege is, és két nap múlva bementek, hogy megszüntetik, akkor már ezrekkel nőtt, és a válasz az volt, hogy változások vannak, nézni kell a honlapot!!!!!”
 • 11. szti85 2009. szeptember 23. 15:43
  „Ismeretlenül is kitartást és sok szeretetet kívánok a családnak!
  Csak egy "aggodalom" erejéig, hadd kérdezzem meg, hátha itt valaki tud válaszlni. Ha számlán keresztül utalunk pénzt a családnak, az APEH nem fogja rátenni a kezét? Én valószínűnek tartom, hogy jövedelemként kezelik, és nem adományként (ahhoz sztem egy alapítvány, vagy hasonló kéne), ha pénz kerül a számlájukra... A jótékony adományokból íly módon nagyon sok elveszik, és, ha a család nem vallja be, még meg is büntethetik őket, nem?
  Mégegyszer erőt és egészséget a családnak.”
 • 10. setretmc 2009. szeptember 22. 23:16
  „Nagyon sajnálom Ferit szembe nőttem fel velük és a feleségékkel, nem is gondoltam volna hogy ilyen komoly betegségben szenved! Nagyon jó a kezdeményezés csak sajnos itt látszik a mocskos politika és a pullozás!
  Hogy egy két gyerekes család akik rendessen teszik dolgukat ilyen történik velük és az állam dob neki 27ezret!
  Ha valaki végig olvasta hogy mi történt vele az a pénz szegény gyógysegéd eszközeire sem elég!!!!!!!!!!!!!!!!
  És akinek nincsenek barátai akik segítenek?????? Az utcára teszik a két gyerekkel??????????????????
  Ébresztő emberek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Segítsen mindenki csak kicsit...... ha nem a Feriért akkor a gyerekekért!!!! Remélem meg gyógyul!!!!!
  peace”
 • 9. Georg 2009. szeptember 22. 21:56
  „4. Sz Beatrix1975
  A "félelmed" nem alaptalan,de lehet hogy találsz valamilyen biztosítást.Igaz pénzbe kerül,de talán egy ki biztonságérzetet azért ad.

  A kölcsön mellé nem kötelezte a bank biztosítás kötésre? ..csak mert a bank az minden oldalról lefedi magát.

  Kitartást kívánok a családnak!!......és egyben elszomorít hogy ezzel kell szembesülniük:-((”
 • 8. egysoproni_ 2009. szeptember 22. 21:33
  „7. hozzászólás peterschwarcz!
  A szám miért ne lehetne jó? Én is Erste Bankos vagyok és a végén van a 8 db nulla.”
 • 7. peterschwarcz 2009. szeptember 22. 21:29
  „ez a számlaszám nem jó!!!!
  Az ERSTE-nél középen van a 8db nulla

  valaki javítsa ki”
 • 6. egysoproni_ 2009. szeptember 22. 20:48
  „2. hozzászólás falcobiarmicus!
  Ha van iwiwed akkor ott megtalálod az elérhetőségüket mert fent van. Ismerem a családot valamelyest illetve a sógora munkatársam is volt évekig.
  2 GYERMEkük VAN
  1 LÁNY(EGÉSZSÉGES) 8ÉVES,
  1 FIÚ(DOWN SYNDRÓMÁS) 7 ÉVES”
 • 5. Kati52 2009. szeptember 22. 20:06
  „Tiszteletre és elismerésre méltó az osztálytársak által indított akció. Ilyenkor az ember jó szívvel gondol arra iskolára és a tanárokra és persze a szülőkre is, akik ilyenné nevelték ezeket a fiatalokat.Kivánom nekik, hogy az egészségükkel baj soha ne legyen. Kérem őket, amennyiben már van gyermekük, azokat ugyanilyen jó szívű és segítőkész emberré neveljék.
  A beteg fiatalembernek és családjának kitartást, türelmet valamint időben érkező segítséget kívánok.”
 • 4. Sz.Beatrix1975 2009. szeptember 22. 19:04
  „Számítottam rá, hogy lesz majd valamilyen kezdeményezés. És ha belegondolok, velünk/velem is bármikor előfordulhat bármi. Majd gyűjtünk, kupakokat, meg mindent, amiból kicsinyenként összejön az, hogy ne haljunk meg. Röhej!!!!!! És a legröhejesebb, hogy bár megy a segítség, de lehet, hogy már későn!”
 • 3. sagem 2009. szeptember 22. 18:52
  „Engem az háborít fel, hogy ha egy család nehéz helyzetbe kerül - és itt nem éppen az anyagiakra gondolok, hanem a gyógyítás költségeire - , akkor az már olyan természetes, hogy újságban, televízióban elmondják gondjaikat, és majd a jóérzésű emberek összeadják a szükséges összeget. Akár 500 Ft-ként is. És akkor hol van, amit évtizedeken keresztül befizetünk pl. az egészségbiztosításba, vagy ahogy régebben hívták TB-be? Lassan már a mandulakivételen és a vakbélműtéten kívül minden százezrekbe kerül. Senki ne értsen félre, nem vagyok ellene az összefogásnak, de undorító, hogy az állam mindenhonnét kivonul, és oldjuk meg a problémáinkat közösen. A családnak én is minden jót kívánok, és gratulálok a volt osztálytársaknak.”
 • 2. falcobiarmicus 2009. szeptember 22. 18:12
  „Hány évesek a gyerekek? Fiúk, lányok? Gyerekruhák mindenhol maradnak a szekrényben, mert éppen már kinőtte a gyerek.
  Mire van még szükségük a pénzen kívül?
  Elérhetőségük?
  Köszönjük”
 • 1. hunnia81 2009. szeptember 22. 17:11
  „Mikor lesz már vége annak hogy 1 család ki van szolgáltatva a bank kénye kedvének!Hogy lehet felmondani egy család hitelét.Kilakoltatás két gyermekkel?Ez a család nam önhibájából jutott ide.Bezzeg akik nem dolgoznak mindent segélyt,segítséget megkapnak!A bankok belekergetnek minket a hitelbe és ha vmi baj történik eldobnak minket minden segítség nélkül.Milyen világ ez?Gratulálok a volt osztálytársak kezdeményezéséhez!!Vannak még segítőkész emberek!!!!A családnak pedig sok-sok kitartást kívánok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védőoltások három fázisban

Elsőként a súlyos betegek, a várandós anyák és az egészségügyben dolgozók, azt követően a 14 év alatti gyermekek kaphatják meg a H1N1 elleni ingyenes védőoltást. Tovább olvasom