Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

GYSEV motorvonat-beszerzési tender: A Stadler Rail jelentkezett

A beszerzés becsült értéke áfa nélkül 6 milliárd forint.
A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. motorvonat beszerzésére kiírt tenderére egy ajánlat érkezett, a Stadler Rail AG beadványa - közölte a vasúttársaság szerdán az MTI érdeklődésére.

A kiírás szerint a Közlekedési Operatív Programban (KÖZOP) finanszírozott beszerzés négy egyáramnemű regionális villamos motorvonat szállítására, üzembe helyezésére, a kapcsolódó szolgáltatások teljesítésére, 20 éves időtartamra alkatrész utánpótlás biztosítására szól.

A beszerzés becsült értéke áfa nélkül 6 milliárd forint. A tenderre 2012 január 3-áig lehetett jelentkezni. A GYSEV tájékoztatása szerint a beérkezett jelentkezést a következő két hétben megvizsgálják. Amennyiben a jelentkezés a kiírás feltételeinek megfelel, az ajánlattétel benyújtására 30 nap áll a cég rendelkezésére.

Tervek szerint eredmény és a szerződéskötés április elején esedékes - közölte a GYSEV az MTI érdeklődésére. A svájci központú vasúti gépjárműgyártó Stadler Rail-csoport a magyar piacon 2005 óta van jelen három leányvállalatán keresztül.

A MÁV tenderén 30+30 Flirt típusú motorvonat szállítását és karbantartását nyerte el, a szerződést 2006-ban kötötték meg. Az első járművek 2007-ban érkeztek, az utolsó szerelvényt 2010-ben szállították le. Azóta a magyar vasúton átlagos 94 százalékos rendelkezésre állással üzemelnek. A Stadler-csoport több mint 9 milliárd forintot fektetett be eddig Magyarországon. Pusztaszabolcson 2007-ben indult a Flirt motorvonatok karbantartási munkáinak végzéséhez szükséges üzem 2,7 milliárd forint beruházás révén. Azóta a pusztaszabolcsi leányvállalat 2011-ben megbízást nyert el 10 darab Talent motorvonat karbantartására is. Szolnokon 2009-ben alumínium kocsiszekrény hegesztő üzemet hozott létre 6,7 milliárd forint fejlesztés után, az üzem bővítéséről az 2011 júniusában szándéknyilatkozatot írtak alá a várossal.

Jelenleg Magyarországon 300 munkavállalónak ad munkát a Stadler cég három leányvállalata, Stadler Trains Magyarország Kft., a Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. és a Stadler Szolnok Járműgyártó Kft.

Olvasóink írták

 • 5. kurucka 2012. január 06. 20:22
  „mikor bécsbe vonatoztam rendszeresen nem ugy láttam hogy a talent olyan buta elavult lenne (: de biztosan tudod...annyira tüzetesen én nem vizsgáltam meg a kettő közti különbséget...azt az állításom viszont még mindig tartom hogy kinézetre sokkal vonzóbb! :)
  Azt is nagyon remélem hogy most mikor sopron győr utvonalon ingázok ezen az uton lesznek rendszeresítve az új motorvonatok!”
 • 4. Pistike 2012. január 06. 11:19
  „kurucka

  A Talent egy buta, elavult szerkezet a Flirthez képest. A Flirt sokkal fejlettebb technikailag. A felszereltség meg csak a megrendelő igényeitől függ.”
 • 3. kurucka 2012. január 05. 23:45
  „remélem talenteket szereznek be nem flirteket! mind felszereltségben mind pedig kinézetben sokkal vonzóbb!”
 • 2. vlajos43@gmail.com 2012. január 05. 20:21
  „Remélem nem a Stadlerre írták ki a tendert,”
 • 1. Kuvasz 2012. január 05. 18:31
  „Gratulálunk GySEV. Legalább egy cég van, amelyik fejleszt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztítsuk meg közösen Sopront! - Fotók

Olvasóinktól több olyan fotót is kaptunk, amelyeken illegális szemétlerakatot örökítettek meg. A… Tovább olvasom