Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

GYSEV: leépítések nyugdíjazásokkal

Sopron - A GYSEV-nél az eredetileg tervezett 240 fős létszámleépítés keretszáma a nyugdíjazások következtében előreláthatólag száz körülire csökken.
– A gazdasági világválság, valamint az árufuvarozásban bekövetkezett kedvezőtlen folyamatok hatása költség- és létszámcsökkentési tervek készítésére kényszerítette a vállalatvezetést – nyilatkozta a Kisalföldnek dr. Székely Csaba vezérigazgató. – A szükségszerű lépés valamennyi szakterületet érinti. Eredetileg az összlétszám több mint tíz százaléka, 240 ember elküldéséről volt szó. Az előkészítő megbeszéléseken és az érdek-képviseleti szervezetekkel történt konzultációkon mindig hangsúlyoztuk, a vállalatvezetés gondoskodó elbocsátást tervez. Több alkalommal személyesen is találkoztam a dolgozókkal, amikor is biztosítottam őket arról, hogy humánus megoldást dolgozunk ki. A nyugdíjazás lehetőségét is áttekintettük. Ennek eredményeképpen az elküldendő kétszáznegyven munkavállalóból nyolcvanan ez év végéig nyugdíjba vonulnak, a legtöbben korengedményes, kisebb százalékban öregségi, illetve korkedvezményes nyugállományba. Mint azt hivatalosan is bejelentették, a jövő évben még megmaradhatnak az ilyen jellegű nyugdíjazások. Számításaink szerint ez további 40–50 munkatárs számára jelent megoldást.

A leépítés a vasúttársaság valamennyi szakterületet érinti.
A leépítés a vasúttársaság valamennyi szakterületet érinti.

Ezen túlmenően munkába állítási bizottságot hozott létre a GYSEV. Azt szeretnék, hogy akinek munkaköre a vállalaton belül feleslegessé válik, az a vasúttársaság egyik betöltetlen állásában helyezkedjen el.

Mindezek alapján esély van arra, hogy a ténylegesen elbocsátottak száma talán száz alá csökkenhet.

Az elbocsátások folyamata a 2009 első negyedévében fejeződik be.
– Felvettük a kapcsolatot a munkaügyi központtal, így közös képzéseket indítunk, hogy a létszámleépítésben érintettek a munkaerőpiacon könnyebben helyezkedhessenek el – zárta dr. Székely Csaba vezérigazgató.

Olvasóink írták

 • 7. idurboy 2009. március 08. 12:35
  „üdv! a gazdasági válság az csak 1állapot atol még nem kéne zsebretet kézel várni a fuvarokat mert az nem fog kopogtatni gyere vanit 1 fuvar nem de!azt atol fügetlenül a válság elenére a vezetök mégis meg kapják a jutalmakat a melos meg semitse kap!!!!!!!!!!!!!!!!!!4”
 • 6. FREDDY/S 2008. december 27. 14:44
  „A gazdasági válságra mindent rá lehet fogni, még akkor is, ha semmi köze nincsen hozzá, csak a vezetés hiányos intézkedésének az eredménye az, nemde...”
 • 5. gysev 2008. december 27. 09:47
  „A Gysev zrt karácsonyi ajándéka !!!
  Sziasztok 11 éve vagyok ,vagyis voltam a Gysev zrt munkatársa. Mint előző cikkekből értelsülhettek ,a kedves olvasók , hogy A gazdasági világválság, valamint az árufuvarozásban bekövetkezett kedvezőtlen folyamatok hatása költség- és létszámcsökkentési tervek készítésére kényszerítette a Gysev zrt-t,ezen információk már November hónapban ismeretesek voltak a cég vezetésénél,az előkészületi megbeszélések ,és az érdekképviseleti megbeszéléseknek köszönhetően így december 23.-án megkaptam a Gysev zrt személyre szabott karácsonyi ajándékát!miszerint:Tájékoztatom,hogy munkaviszonyát megszüntetem.........!Gyönyörű karácsonyi ajándék volt nekem a családomnak és még sok Gysev -es munkaválalónak ,aki akár élete nagyobbik részét is a cégnél becsületesen ledolgozta,Csak ennyit szerettem volna hozzászólni a Gysev zrt humánus megoldásához .
  Megtisztelő figyelmüket előre is köszönöm,és ezúton szeretnék nálamnál jobb békés boldog karácsonyt kívánni.”
 • 4. miracle 2008. december 20. 20:16
  „Tudod mi van. A kocsirendező, meg a takarító tehet róla, hogy kevesebb a munka, akinek hozni kéne a fuvart, vagy úgy gazdálkodni, vezetni a céget, hogy kibírja a cég a szűkös esztendőket, annak ezekben úgy látszik 0 felelőssége van. Érdekes a MÁV-nál nyakamat rá, hogy gyönyörű milliárdos veszteség lesz megint, mégse röpül senki.”
 • 3. FREDDY/S 2008. december 20. 16:14
  „Akkor ki keresi meg nekik a külön jutalmat, avagy munka nélkül szép az élet, nemde...”
 • 2. miracle 2008. december 20. 12:41
  „Nem.”
 • 1. FREDDY/S 2008. december 20. 09:34
  „Kevesebb munkás, kevesebb vezető, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem emelkedik a hődíj

Sopron - A soproni képviselő-testület legutóbbi ülésén tárgyalt a távfűtési díjak változásáról. Tovább olvasom