Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

GYSEV: Egymillió forint értékű adomány a dévai árváknak

A GYSEV Zrt. is csatlakozott a dévai gyermekek megsegítéséért indított soproni összefogáshoz.

A vasúttársaság egymillió forint értékű használt bútort ajánlott fel a Határok Nélkül Alapítvány felhívására. A cég a bútorok elszállításáról is gondoskodott.

A Böjte Csaba ferences szerzetes vezetésével működő Dévai Szent Ferenc Alapítvány által alapított gyermekotthonok lakói magánadományoknak köszönhetően Sopron környékén táboroztak. Ennek apropóján szerveztek nagyszabású gyűjtést a városban. A felhíváshoz katolikus plébániák, evangélikus és református gyülekezetek, a soproni médiumok, az egyetem és az önkormányzat munkatársai, valamint a GYSEV Zrt. is csatlakozott.

A GYSEV a szállításról is gondoskodott.
A GYSEV a szállításról is gondoskodott.


A vasúttársaság a tulajdonában álló Hotel Sopron felújításakor feleslegessé vált jó állapotú bútorokat ajánlott fel a gyermekotthonoknak: ágyakat, matracokat, íróasztalokat, szekrényeket, ajtókat, valamint takarókat és függönyöket. A bútorok összértéke eléri az egymillió forintot. A GYSEV a szállításról is gondoskodott: a céghez tartozó GYSEV Cargo Zrt. külön vagont indított Sopronból a romániai Nagyváradra, ennek költségeit is a vasúttársaság vállalta magára.

A soproni gyűjtés több helyszínen is folyt. Az elmúlt három héten négy mikrobusznyi adomány gyűlt össze: a dévai gyermekek jó minőségű ruhákat, játékokat, tanszereket, ágyneműt, sportfelszereléseket, tisztálkodó szereket, és számítógépeket kaptak.

A Határok Nélkül Alapítvány ezúton is köszöni a gyűjtési akcióban résztvevő cégek és magánszemélyek önzetlen segítségét.

Olvasóink írták

 • 9. lolita 2012. augusztus 19. 07:20
  „Cseresznyesori nevelöhazba,szeretö nevelök kellenenek,oktatok sajnos ebböl nagy a hiany!”
 • 8. Csetneky 2012. augusztus 18. 20:15
  „Ki vagy mi tart vissza itt némelyeket a gyűjtéstől? Hajrá!”
 • 7. njozsi 2012. augusztus 17. 17:26
  „Én a nevelőotthonban nőttem fel árvaként. Akkor még a József Attila utcai otthon is működött. Nem lettem tolva, bűnöző.. Nyugállományú katonatiszt vagyok. 27 évig becsülettel helytálltam a seregben 2 kormánykitüntetést kaptam munkámért. Mind a 2 rendszerben. Tanultam, sokat tanultam ezért. Ezt a hangnemet amit itt elengedtetek társaim nevében kikérem magamnak. Nem mi tehettünk róla, hogy odakerültünk. A jelenlegi otthonlakók sem tehetnek arról, hogy ott vannak.Olyanok is vannak közöttük akik ne is ismerik a szüleiket. Közöttünk is voltak olyanok akik gazemberek volta. Ők börtöntöltelékek lettek. A mostaniak között is vannak ilyenek. Sajnos. De a zöme becsületes dolgos családapa, vagy anya. Én már büszke nagypapa vagyok. Amikor tavasszal a jó családból származó középiskolás, kollégiumi fiatalok gyilkoltak nem voltatok ennyire felháborodva. Miért? Mert ők nem nevelőotthonosok? A mércétek kettős. Igaza van Josephnnek. Az itthoni árváknak kellene gyűjteni. A dévaiakat tartsa el a román kormány.”
 • 6. Jetta 2012. augusztus 17. 01:44
  „El nem hiszem, hogy ne lenne hazai rászoruló csoport, mely talán még jobban rászorul a segítségre, mint azt hazaiként sejteni vélik sokan....persze, annak nem lenne ekkora hírértéke(?) és nem is hangzana ilyen jól csengően:(”
 • 5. Csetneky 2012. augusztus 16. 10:51
  „1. josephn

  Azoknak gyűjtsél te. Bár ahogy hallom, gyűjtenek ők maguknak éppen eleget. Egyébként meg az adónkból tartják el őket. Már aki fizet adót, azéból.”
 • 4. nága 2012. augusztus 15. 22:04
  „Ez egy nemes gesztus, s egyben egy nagyon racionális lépés is. A hotel régebbi, de még használható bútorainak felajánlása jó ötlet. Bárcsak más cégek, ill. magánszemélyek is így tennének!
  Vagy pl. az éttermekben, napközi konyhákon, fesztiválokon stb. keletkező ételhulladék megfelelő részét is fel lehetne ajánlani állatotthonok javára.
  Ne minden a kukákban landoljon egy ilyen szegény országban.”
 • 3. Cloeon_dipterum 2012. augusztus 15. 21:45
  „Sajnálom, hogy az Egyetemen erről nem hallottunk, csak ebből a hírből értesültünk róla, hogy részt veszünk benne. Ekkora Egyetem modern infrastruktúrával, de arra sajnálják az időt, hogy erről tájékoztassanak?

  1. josephn 2012.08.15. 14:05
  Irígyeknek és tolvajoknak senki sem fog gyűjteni.”
 • 2. idurboy 2012. augusztus 15. 18:06
  „állami neveltek 95%nem árva hanem azért veszi el a gyámhivatal gyerekeket mert nem járnak iskolába vagy mert elválnak szülök vagy pedig olyan mostoha körülmények közt laknak emberi normáknak nem megfelelő valamikor azért kerültek be gyerekek több húsz éve nem SOPRONBA nincs is ÁRVA HÁZ!:D”
 • 1. josephn 2012. augusztus 15. 14:05
  „A Cseresznye sori árváknak mikor gyűjt a város és a GYSEV?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagycenkről Sopronba költözik a Széchenyi Vágta - fotók

Nagycenkről Sopronba költözik a Nemzeti Vágta térségi előfutama, a Széchenyi Vágta - hangzott el az… Tovább olvasom