Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Győztes licista informatikusok

Sopron - Sikert arattak a Berzsenyi-líceum diákjai a felvidéki Füleken megrendezett Infoprog Kárpát-medencei Informatikai Versenyen.
A füleki versenyen a Kárpát-medence magyar iskoláinak tanulói mérték össze informatikatudásukat. A licisták szinte minden díjat elhoztak, amit lehetett. Az alkalmazók közül a 12.-es Rédecsi Máté és Schaul Péter első, a szintén 12.-es Klaizer József és a 10.-es Major Bálint pedig a második helyet érte el. A vetélkedőnél a 11.-es Fazekas Botonddal kiegészült csapat a negyedik lett, a prezentációban, ahol egy szabadon választott tudományos témát kellett feldolgozni és azt megvédeni, Klaizer József került a legjobbak közé. Összesítésben a 6 fős csapat, amelynek még a szintén 12.-es Belákovics András volt tagja, a legjobb iskola címet nyerte el. Klaizer Józsefnek a verseny „örökrangadóján", azaz az eddigi évek eredményeinek összesítése alapján kialakított rangsorában, az első helyét sikerült megőriznie.

Informatikából az idei esztendőben is két döntőssel büszkélkedhet Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen a Líceum, alkalmazói kategóriában Fazekas Botond, programozóiban a 12.-es Vámosi Péter került döntőbe.

Idén is sikereket ért el a Líceum tizenöt éves Unger Pauline Informatikai Laborja.
Idén is sikereket ért el a Líceum tizenöt éves Unger Pauline Informatikai Laborja.

Az evangélikus iskolák közötti Neumann János Informatikai Versenyen pedig 1. lett Major Bálint és Rédecsi Máté, 2. helyet ért el Fazekas Botond az alkalmazói kategóriában, a programozóiban pedig 1. lett Fazekas Botond és a hatodikos Szabó Áron, harmadik pedig Vámosi Péter. Felkészítők: Nagy Andrásné, Sölét-Ormos Judit és Babics Csaba informatikatanárok.

Olvasóink írták

  • 2. ERKDP 2008. április 23. 23:21
    „Csak a Líceum! Grat!”
  • 1. Nagy Imre 2008. április 23. 19:42
    „Gratulalok a diakoknak es tanaraiknak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertő: Kavicsra cserélték az iszapot

Fertő tó - Kísérleti jelleggel négyezer-nyolcszáz négyzetméteren kotorták ki az iszapot a Fertő… Tovább olvasom