Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Gyorsforgalmi út 2010-re

A legfrissebb információk szerint 2010-ig megépül az M9-es gyorsforgalmi út Sopron-Pereszteg közötti szakasza.
A legújabb információk szerint már 2010-re eléri Pereszteget az M9-es gyorsforgalmi út. A kormány döntött arról is, a dunántúli szakaszokat legkésőbb 2015-ig be kell fejezni. Az európai uniós források felhasználásával pedig hamarabb is megvalósulhat az ötvenmilliárdos beruházás. Korábban arról írtunk, hogy az M9-es gyorsforgalmi út Sopron-Pereszteg közötti, mintegy húsz kilométeres szakaszát 2007 és 2020 között kellett volna megépíteni. Ez a dátum rövidült le a döntés következtében.

– A Sopron–Nagykanizsa–Kaposvár–Szekszárd– Szeged között tervezett M9-es gyorsfogalmi úthálózat tanulmányterveinek előkészítését legkésőbb jövő évben meg kell kezdeni – mondta el a Kisalföldnek Béni Gyöngyi, a Nemzeti Autópálya Rt. szóvivője. – Felül kell vizsgáltatni a már elkészült kivitelei terveket, meghatározni a hiányzó nyomvonalakat, valamint elkészíteni a szükséges környezeti és hatástanulmányokat. A nyomvonal már nagyrészt kialakult, a lecsatlakozásokról később döntenek. Így arról is, mikor kötik össze a 85-ös számú főúttal.

A szóvivő megjegyezte: a határkilépő és Sopron közötti, valamint a várost elkerülő gyorsforgalmi útszakasz jelenleg nem rendelkezik érvényes építési engedéllyel, mivel az már lejárt. A nyomvonalon azonban nem lesz változás, hiszen Ausztriával is megszületett a megállapodás, hogy a jelenlegi Bécsi úti határkilépőnél találkozik az M9-es az osztrák gyorsforgalmi úttal. A Sopron–Pereszteg között ugyanakkor bármikor megkezdődhet a kivitelezés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldi betegeket is várnak

A hazai kórházak nagy reményeket fűztek uniós tagságunkhoz, nem titkoltan azért is, hogy külföldi betegeket fogadhassanak. A várakozások eddig nem váltak valóra, elvétve akad magyar kórház, amely szerződést kötött külföldi biztosítóval. Pedig számos országban egy-egy műtétre évekig kell várni, s valószínűleg nálunk olcsóbbak is a beavatkozások. Tovább olvasom