Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Győrig hallatszik majd a Corvinus

Az elképzelések szerint már karácsonykor, de legkésőbb februárban megkezdi műsorszolgáltatását a közelmúltban frekvenciát nyert soproni Corvinus Rádió. Addig azonban mintegy ötvenmillió forintos beruházásból új helyet kell kialakítani a stúdiónak.

Közhasznúvá alakul

A Panoráma Rádió tulajdonosi köréhez tartozó Erasmus 2001 Bt. nyerte az Országos Rádió és Televízió Testület februárban kiírt pályázatát, s ezzel a hat pályázó közül hét évre ők birtokolhatják az FM 104,6 MHz-es frekvenciát. A huszonnégy órás műsorszolgáltatásra jogot szerzett betéti társaság most éppen közhasznúvá alakul, mivel támogatókat ebben a formában tudnak szerezni.

Segíteni a társadalmat

– Olyan rádiót szeretnénk – mondja az önmagát „őrült lelkes népművelőnek" tituláló Vigné Kovács Margit, a rádió igazgatója –, ami segíteni képes a társadalmat, a körülöttünk élőket. Szociálisan érzékeny, a természeti környezet iránt elkötelezett műsorokat készítünk majd, ami szolidaritást és értékeket közvetít. Kiállunk az élővilág védelméért, a túlzó fogyasztás mérsékléséért, az emberibb életmódért.

Hagyományostól eltérően

A Corvinus Rádió a híreket és az életviteli műsorokat részesíti majd előnyben.
Vigné Kovács Margit a Corvinus névre keresztelt rádiót új formában, új finanszírozással, s a hagyományostól merőben eltérő módon akarja igazgatni. Ars poeticája, hogy mindenki – szélsőségektől eltekintve – megszólalhasson az éterben, a készülékek mellett ülők figyelmét tartalmas műsorokkal kötné le. A Győrig hallgatható rádió heti 1568 percben hírekkel jelentkezne, az életviteli műsorok 2485 percben, a tudományosak 180 percben lesznek a tervek szerint hallgathatók. Heti 977 percet szánnak vallási témákra és zenékre, a gyermekek és az ifjúság számára 430 percet kötöttek le. Környezetvédelemről szól majd 210 perc, s lesz kisebbségi műsor és a hátrányos helyzetűek problémáira is szánnak heti hatvan percet. Minden blokkban lesz muzsika, de heti 700 percben zenei műsorok is szólnak majd.

„ Ehhez az álomhoz az Európai Unió által is támogatott forrásokat kellett keresnünk, s öt külföldi alapítvány támogatását meg is nyertük. A stábot is rendhagyó módon állítjuk fel."

A Corvinusnál ugyanis a tervek szerint csupán 12 főállású dolgozik majd, s mintegy 30–40 önkéntes, azaz a szükséges képzésen átesett amatőr rádiós készíti a műsorok egy részét.

Hogy mindez hol valósul meg, azt Vigné Kovács Margit egyelőre nem árulja el. Illetve csak annyit, hogy két belvárosi helyszín közül választják ki azt, aminek átalakítása kijön az erre és a digitális technikára szánt 50 millió forintból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízért vízzárás a Fertőnél

A rendkívüli aszály miatt nem juttat vizet néhány csatornába a Fertő–Hanság Nemzeti Park… Tovább olvasom