Kisalföld logö

2018. 08. 22. szerda - Menyhért, Mirjam 20°C | 31°C Még több cikk.

Győri úti ingatlan: új eljárást rendeltek el

A Legfelsőbb Bíróság november 9-én hozott döntésével hatályon kívül helyezte a megyei bíróság elsőfokú és a Győri Ítélőtábla azt helybenhagyó másodfokú ítéletét abban a perben, amelynek tárgya annak a Győri úti ingatlannak az adásvétele volt, amelyet még a korábbi szocialista városvezetés 2006-ban vásárolt meg, terveik szerint tűzoltóságnak – tudatta a soproni városvezetés.

A Legfelsőbb Bíróság döntésében megállapította, hogy mind az elsőfokú, mind pedig a másodfokú bíróság törvénysértő módon anélkül döntött az ügyben, hogy a feltűnő értékaránytalanság megállapításához szükséges szakértői bizonyítást elrendelték és a szakértőt kirendelték volna. A bíróságok tehát anélkül állapították meg, hogy nem áll fenn feltűnő értékaránytalanság (ami miatt az önkormányzat bírósághoz fordult), hogy vizsgálták volna ezt a kérdést. Ezért döntött úgy a Legfelsőbb Bíróság, hogy a korábbi ítéleteket hatályon kívül helyezi és a bíróságokat új eljárás lefolytatására és az értékarányosság vizsgálatára kötelezi.

Kezdődik tehát elölről az ügy, amelynek szálai még 2006-ra nyúlnak vissza. Az akkori – még szocialista – városvezetés egy magántársaságtól – a szerződés szerint – összesen 272,3 millió forintért vásárolta meg a Győri úti, még befejezetlen épületet, amelyet eredetileg természetesen nem tűzoltóságnak szántak. 2006 őszén a Fidesz győzött az önkormányzati választásokon, s az új önkormányzat bírósághoz fordult, s keresetlevelében azt állította, hogy Sopron önkormányzata jóval a piaci érték felett fizetett az ingatlanért.

Olvasóink írták

 • 5. calcio 2010. november 17. 09:41
  „szilaj
  mi van az istvánbírói épülettel?azt is visszaperelték aztán azóta néma csend!ja,hogy nem tudják eladni amennyire gondoltak?!mondjuk ezeket a bírókat leültetném egymással szemben aztán mindegyik mondja el,hogy miért döntött úgy ahogy.”
 • 4. Kuvasz 2010. november 16. 18:17
  „Az ügy akkor lesz megnyerve, ha az új eljárás is ezt az eredményt hozza. Adig nyugi. Tényleg lassan őrölnek az igazság malmai. Röhej.”
 • 3. SZILAJ 2010. november 16. 16:49
  „De ismét egy per ami a jelenlegi városvezetést igazolja! Az igazság malmai lassan
  őrölnek, de a végén minden kiderül... Kíváncsi lennék ez már a hányadik pere a városnak
  amit megnyertek a Walter vezette szoci-mutyistákkal szemben!!!!”
 • 2. Freddy01 2010. november 15. 18:46
  „Négy éve nem tudnak egy értelmes itéletet hozni.. Röhej”
 • 1. 1soproni 2010. november 15. 08:34
  „Érdekesen működnek ezek a bíróságok.
  Biztos független mindegyik...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szónoki beszédben győzött a soproni gimnazista

A nyilvános közéleti megszólalás legnagyobb hagyományokkal rendelkező versenyét, a ˝Szónoki… Tovább olvasom